[你問我占]新手塔羅

328 回覆
4 Like 2 Dislike
名:木
對方名:Y

點解前度突然同我分手?
感謝
大師,唔該哂,但唔好意思,有啲唔係好明,可唔可以簡單講解下即係我同佢有冇機會好似之前咁做番朋友,甚或復合?
塔羅好講緣份,如果過去同現在嘅狀況你都覺得relate 唔到,可能係我冇緣份去幫你占

以我理解:
(過去)你當初做宜家份工係個有啲冒險嘅決定,
(現在)宜家情況係覺得唔太穩定,
(未來)未來發展都幾樂觀,因為你有實力而得到好好嘅發展。
姓名:馬馬
問題:想知黎緊一年事業會發展成點
謝謝
sorry唔係好明講咩
過去我同佢冇乜衝突,係識嗰陣有少少誤會但已經冇事
現在我都睇唔明,遠距我同佢都應該冇咩可能,兩個都讀緊書
未來啫係點?係咪overall係好嘅結果嚟
btw thanks
塔羅好講緣份,如果過去同現在嘅狀況你都覺得relate 唔到,可能係我冇緣份去幫你占

(過去)雙方拖拖拉拉左一段時間
(現在)挽回嘅行為太衝動/太誇張,
雙方關係變差,甚至有第三者
(未來)熱情冷卻,感情發展停滯,
唔太樂觀
Sam, 男
想問下呢幾個月工作情況,如果留唔到係到,易唔易搵到工,thanks.
你而家嘅解釋我就覺得好中
咁想請問有冇咩方法我可以做,去緩和/改變關我
關係*
問 C同K 感情發展
sorry唔係好明講咩
過去我同佢冇乜衝突,係識嗰陣有少少誤會但已經冇事
現在我都睇唔明,遠距我同佢都應該冇咩可能,兩個都讀緊書
未來啫係點?係咪overall係好嘅結果嚟
btw thanks

(過去)有小衝突
(現在)有新對象/二人有新發展,
會係新嘅局面
(未來)都幾樂觀,就算唔係哩個對象,都會開始一段唔錯嘅感情
名N
問題 未來半年我會繼續升學定出黎做野
點先可以quote得唔好咁長

睇到巴絲comments,
就咁解牌可能會睇唔明,我會試下除左牌面意思再加埋自己理解落去,
大家可以參考晒兩樣解釋
想知我同佢有冇機會昇華成為戀人
我係女,叫Angela,對方叫Ivan

想問對象點諗我 有無機會發展?
唔該!
問 呀A感情狀況

過去:寶劍皇后 逆位
代表做事不理智、想法偏激,與世界為敵,高傲的態度。經常猶豫不決,引起矛盾或誤解。

現在:正義 逆位
代表懶惰、半途而廢、不公平不美好
建議誠實面對自己,搵出問題,先可以加以改善。

未來:寶劍九 正位
代表惡夢、恐懼、擔心、自信不足
唔好拒人千里/收埋自己,要打開心扉先可以改善現狀,吸引正緣。
過去,我諗係指我轉左工作範圍
現在,都岩既驚執嘛
未來,就未知住
巴打希望你幫我占下有冇機會成為情侶,佢本身有伴侶
問 c同y 嘅發展

過去:太陽 逆位
代表意志消沉、取消、情緒低落、不持久、不穩定
兩人之間太多恐懼/顧慮,缺乏安全感,感情狀況唔樂觀

現在:聖杯六 逆位
代表過去有不美好,甚至悲慘的遭遇。可能是關系受傷/吵架。當事人不再回想過去,想向前邁進,看向未來。
建議可嘗試突破現況,爭取更多可能性。

未來:錢幣三 逆位
代表理念不同,無法改善問題
兩人嘅關係會比較辛苦,會比舊有情況限制,難以前行..建議多啲溝通,共同努力,或會有轉機。
問 兒嘅工作發展

過去:女祭司 逆位
代表粗心大意、易緊張、壓力大、焦慮

現在:惡魔 正位
代表缺乏信心、被動消極頹廢
現時工作似乎唔太開心,被同事孤立、工作受到束縛、對己對人過于苛刻、對下屬暴力訓斥、對上司感到不滿

未來:寶劍三 逆位
代表傷口癒合,慢慢復原
工作上可能遇到樽頸位,可能要耐啲之後先會好轉/搵到份好啲嘅工
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞