《我在女校教書的日子》(2)

1001 回覆
133 Like 4 Dislike
當嘉柔經過我的時候,我露出了自信的笑容,相信我的幫助,她們的關係肯定緩解了不少。

「哼,你好野。」嘉柔還是對我惡言相向,看來她們和解的路程還是很遙遠…

喝飽吃醉後,再次回到東京的街道上,街上的燈飾依然閃爍迷人,而隨著時間越夜,溫度也隨著下降。

「呼…好彩我地今晚打邊爐啫,可以暖下個身。」但今晚的溫度好像只有五度,我隨即摩擦自己雙手。

「麥梓賢,你係咪特登架。」嘉柔走到我面前問我。

「咩特登。」我當然知道她問什麼。

「特登叫我幫你影相,然後拖到最後入去,就同李曉婷一齊坐。」

「我…我先唔會。」

「你口窒窒,仲唔認喎。」

「我凍得濟咋嘛。」

「唔洗你咁好心啊,我地既事自己會處理。」

「咁你地講左啲咩?」

「唔話俾你知啊,咁八卦。」

「做咩唔收人地隻公仔,人地夾左好耐架喎。」

「你個衰人,係到偷聽我地?」嘉柔輕輕一拳打在我的肚子上,幸好,晚餐不是很飽,沒讓食物吐出來。

「無呀,咁啱見到佢比隻公仔你咋嘛。」

「唔想要咪唔收。」
「咁又係,又唔係男仔送。」我嘲諷嘉柔說。

「係呀係呀,我淨係收靚仔送既公仔架。」

「仲有呀,我未嬲完你啊。」嘉柔說完便開始排隊預備上旅遊巴。

此時李曉婷走了過來。

「上車啦咁多位。」旅遊巴開始泊在路旁。

「你肯講未?」我問李曉婷。

「雖然今晚佢都好似無原諒我,但係我唔係啲無口齒既人,我會同你講個晚發生咩事。」

在上旅遊巴前,李曉婷將事情的來龍去脈一一告訴我,當我聽見她們不小心親嘴時,我的心卻莫名其妙的在痛。

「下次唔好啦…仲有呀,邊個比你飲酒架,你夠十八歲啦咩。」

「咁黎旅行唔通唔飲咩…你唔好同我講你十八歲先睇鹹片啊麥Sir。」

「痴線,從來都唔睇。」

在回程的路上,我一直對她們的事耿耿於懷,尤其是她們親嘴,嘉柔的初吻竟然意外地被奪走了…不過,關我什麼事呢,為什麼我卻又會如此介懷…
今晚係咁多 每天繼續
好想睇女仔視角,嘉柔千雪miss yu都好
遲啲有 可能
Miss yu 多啲情節pls
輕輕一推
做人唔可以咁貪心
日本飲酒係廿歲先得
係 但係叫你禁個制就得 無人理你
輕推
呀sir其身不正可以肯定為左呃蝦條先入女校
新post LM
可能梁Sir走
呃到而家都未呃到 渣ga
好呀
輕輕推一下
其實...二寶糖我淨係食檸檬味
要求加甜呀 唔該
第1:加甜唔該
笫2:還我雪雪
第3:無人想理嗰個拜金女, 死開啲
第4: 唔想再睇佢哋兩個嗌交畀返啲主線劇情我
我全都要
原來我一直strong hold緊個正皮
檸檬味
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞