[長文]唔明點解個學生妹比車撞死個回響會咁大

203 回覆
690 Like 20 Dislike
唔話佢低死都要比連登仔屌
睇到呆左

覺得d人話人扺死好冷血都俾人標籤做偽善

打句RIP 都被屌
正評
於終見到個正常人

終於

我做人

一視同仁
樓上講死係最大代價
歷史上就唔會出現binc啦
隔離post只係覺得個司機唔抵
先攞學生妹條屍出黎bin下洩憤姐
我覺得可以理解
大巴大巴咁摑落去班偽善撚到
講句rip又話偽善又話道德撚
個女仔係有唔口岩衝燈但都死左啦
司機係慘佢屋企人係慘
咁個女仔啲屋企人死左個女仲要畀班人批鬥又話佢抵死唔慘咩
畀你係度拗贏咗又點 幫個司機俾錢呀
司機係慘佢屋企人係慘

佢自己要衝出去死真係唔慘
佢屋企人,司機同司機屋企人先慘
司機係慘佢屋企人係慘

你唔幫下司機屋企人?
司機係慘佢屋企人係慘

你唔幫下司機屋企人?

小巴司機唔一定要幫
但RIP 個女仔你係連登就一定無好日子過
真係wfc
如果自己亂過馬路俾車車到會覺得自己抵死
司機係慘佢屋企人係慘

你唔幫下司機屋企人?

我幫到啲咩?
係度批鬥個女仔幫到
其實我本身無參與過任何討論係唔知做咩試到連登個個都係度講先入黎講下睇法
話個女仔傷害左人一家,係我無異意
但你地覺得言語傷害唔到人?
屌又畀人話偽善啦我
司機係慘佢屋企人係慘

你唔幫下司機屋企人?

我幫到啲咩?
係度批鬥個女仔幫到
其實我本身無參與過任何討論係唔知做咩試到連登個個都係度講先入黎講下睇法
屌又畀人話偽善啦我

邊有人話你偽善 你似有被害妄想症
司機係慘佢屋企人係慘

你唔幫下司機屋企人?

我幫到啲咩?
係度批鬥個女仔幫到
屌又畀人話偽善啦我

由得你點講
你又唔識我我又唔識你
你想點諗咪點諗
吓 我覺得你反應大啲
因為一單新聞打咁大篇嘢
善忘黎講香港人認第二,無人敢認第一
第二日就無咗件事,談唔上迴響大
司機係慘佢屋企人係慘

你唔幫下司機屋企人?

我幫到啲咩?
係度批鬥個女仔幫到
屌又畀人話偽善啦我

由得你點講
你又唔識我我又唔識你
你想點諗咪點諗

冇參與討論但係有人話你偽善?
你睇睇精神料好喎
司機係慘佢屋企人係慘

你唔幫下司機屋企人?

我幫到啲咩?
係度批鬥個女仔幫到
屌又畀人話偽善啦我

由得你點講
你又唔識我我又唔識你
你想點諗咪點諗

你睇睇精神料好喎

想表達吓唔同意見就畀人話偽善個種無奈姐
只少我睇到幾個post啲人都係咁
係咁啫住呢點唔放
咁都要睇醫生
司機係慘佢屋企人係慘

你唔幫下司機屋企人?

我幫到啲咩?
係度批鬥個女仔幫到
屌又畀人話偽善啦我

由得你點講
你又唔識我我又唔識你
你想點諗咪點諗

你睇睇精神料好喎

係咁啫住呢點唔放
咁都要睇醫生

我地表達唔同意見都比人話on9同低質會員啦
當一個城市變成咁 就算幾有錢都冇用

你唔幫下司機屋企人?

我幫到啲咩?
係度批鬥個女仔幫到
屌又畀人話偽善啦我

由得你點講
你又唔識我我又唔識你
你想點諗咪點諗

你睇睇精神料好喎

係咁啫住呢點唔放
咁都要睇醫生

我地表達唔同意見都比人話on9同低質會員啦

已經演化成2邊互屌 好極端化
但過幾日就無人講架啦
有錯還有錯啦
始終人命嚟㗎大佬

所以真係無人夠佢慘
有錯還有錯啦
始終人命嚟㗎大佬

所以真係無人夠佢慘

司機大佬都有人生嫁,仲係生勾勾嫁
大愛撚都算
連登太多盲目跟風小學雞
淨係覺得單野可以話比多啲人知:
咪撚亂過馬路啦!

個女仔咪為自己既行為負左責任,唔明有咩好嘈

偽善道德撚唔敢面對
你講得出口就認自己口沒遮攔吧啦。
你諗同講出口係兩回事,正如我係街上面見到有個人好樣衰,儘管係事實,我都唔會兜口兜面話。
你地又會覺得,車,我響度講吓又唔係兜口兜面同死者家人講,唔通死者家屬朋友會上黎呀?連登仔唔係天真都覺得呢度係deepweb嘩? 想法更加會傳開去,你唔係真係以為自己見解獨到到一個地步得你覺得女死者抵死呀?fb我都見到有啦 呢啲想法一傳十、十傳百,然後再惡化就會有人拎黎恥笑話hay嫂可以拍片籌帛金,呢個就係網絡點運作,死者家屬朋友終有日見到。

你講得出口就應該承認口沒遮攔、唔識尊重人感受。無人打壓你言論自由唔畀你講,我地亦只係覺得呢種做法係漠視人感受啫。你又唔洗理我地點諗㗎喎,反正你地都唔care人感受 。繼續我行我素is ok 反正話你地講抵死over咗嘅都係圍爐post,順便統計吓有幾多人buy你地無血性嘅講法啫,真係唔洗睇咁重、開口埋口偽善撚喎。偽係表裡不一,但事件發生至今我衷心可憐佢嘅,何來偽。 如果咁叫偽,咁好多人天生注定係偽善撚。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞