[長文]唔明點解個學生妹比車撞死個回響會咁大

203 回覆
690 Like 20 Dislike
用返上年支那老虎咬人新聞做對比

相信有腦袋既人會思考出自己答案

班友有腦就唔會咁都講到一餐啦
提下咪算囉
Facebook見好多人都屌個司機

咁我又唔係討論邊個對與錯,比是但一方啱/錯又如何?咪都係撞死人,年終咁多單,點解係得呢單咁爆先
差唔多日日發生緊 不過只係撞死個學生先咁多人理

早幾個月渣馬前有個hku仔都畀車撞

其實如果你話件事個程度同之前錦上路單車禍有得比,我會受落囉,但呢鋪相比下,擺明係毫無疑點同討論性嘅交通意外,你見個個人都係留言話慘同可惜就知啦 完全冇論點

錦上路邊單

上一,兩年炸wo。單野咁震撼都唔知?

Google下都懶,依家d學生哥 http://hk.apple.nextmedia.com/realtime/breaking/20151218/54551927

問下啫
一年咁多單車禍 同一個位都可能唔只一單
邊醒起邊一單

個單咁大獲,有邊單同樣係個到炒又同時可以取代到

就算真係唔記得,google都懶冇話錯你喇掛
俾車撞唔係自己揀
自殺就係自己揀

沖出馬路都唔係自己揀?
皮已正
日和論

有繁殖價值既個體自然會得到族群既關注同優待
讀日和論 能知天下
最撚口臭係班偽善撚
1,15 歲
2 學生
3 女性
4 網絡名人妹妹
5 樣靚

反而我唔係咁睇
而係列另一個list
1.自由行
2.新移民
3.老人家
http://4.MK

因為其他case好多中左其中一樣
所以待遇唔同

朗朗個單呢

計我話係睇香港人心情,鐘意幾時炒高邊單就幾時炒高
最撚口臭係班偽善撚

屌你老母
他朝君體也相同!

最後叫人積下口德
好撚好笑
最撚口臭係班偽善撚

屌你老母
他朝君體也相同!

最後叫人積下口德
好撚好笑

積口德儲夠唔知幾多分好似有獎品換領(好似係)

笑左
夠分應該可以去冒險樂園換熊公仔
俾車撞唔係自己揀
自殺就係自己揀

我冇太留意單新聞,唔清楚係咪真係個司機責任,如果係條女錯我就更加唔同意無講嘅野,仲會覺得個司機慘d

另外,冇錯,自殺係自己揀,一單自殺可以話抵死,兩單都可以,但係點續十日有人自殺,仲要共通點係學生,我唔覺會有咁多巧合囉

就算係死者衝出馬路
都係司機架車車死佢
司機揸車揸到咁

危險駕駛引致他人死亡

因為青春期好多野諗掛
沒完沒了做功課溫書補習
覺得考DSE好重要
但係又搞唔掂
咪跳樓囉
佢地冇諗過中三畢業都可以搵好多工

無父幹中三畢業
洗碗跟車M記保安?
最撚口臭係班偽善撚

屌你老母
他朝君體也相同!

最後叫人積下口德
好撚好笑

但如果你同大愛撚持相反意見
佢地就會屈你你反社會毒撚 再唔係就咒你死全家 下次俾車車死
最撚口臭係班偽善撚

屌你老母
他朝君體也相同!

最後叫人積下口德
好撚好笑

但如果你同大愛撚持相反意見
佢地就會屈你你反社會毒撚 再唔係就咒你死全家 下次俾車車死

唔只屈你毒撚啦
直情話你現實一定係失敗者 葡萄撚之類
淨係覺得單野可以話比多啲人知:
咪撚亂過馬路啦!
淨係覺得單野可以話比多啲人知:
咪撚亂過馬路啦!

個女仔咪為自己既行為負左責任,唔明有咩好嘈

有人話連累司機?

利申: 中立
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞