[長文]唔明點解個學生妹比車撞死個回響會咁大

203 回覆
690 Like 20 Dislike
最撚口臭係班偽善撚

屌你老母
他朝君體也相同!

最後叫人積下口德
好撚好笑

積口德儲夠唔知幾多分好似有獎品換領(好似係)

但如果你同大愛撚持相反意見
佢地就會屈你你反社會毒撚 再唔係就咒你死全家 下次俾車車死

其實大愛撚講積口德,下一秒就咒人死
係咩玩法

懷疑所有大愛撚都係假膠

真既大愛撚仲點會有時間上論壇同你嘈,緊係返教會圍威喂啦

上網宣揚愛與和平有like同正評呀嘛
Facebook見好多人都屌個司機

正常
個司機做乜唔剎車

又嚟 ?
淨係覺得單野可以話比多啲人知:
咪撚亂過馬路啦!

個女仔咪為自己既行為負左責任,唔明有咩好嘈

有人話連累司機?

利申: 中立

up乜9

如果司機係冇犯錯, 正常車速突然有人亂過馬路被撞死, 可唔可以理解為連累司機? 純討論,非指呢單事件
俾車撞唔係自己揀
自殺就係自己揀

我冇太留意單新聞,唔清楚係咪真係個司機責任,如果係條女錯我就更加唔同意無講嘅野,仲會覺得個司機慘d

另外,冇錯,自殺係自己揀,一單自殺可以話抵死,兩單都可以,但係點續十日有人自殺,仲要共通點係學生,我唔覺會有咁多巧合囉

就算係死者衝出馬路
都係司機架車車死佢
司機揸車揸到咁

危險駕駛引致他人死亡

因為青春期好多野諗掛
沒完沒了做功課溫書補習
覺得考DSE好重要
但係又搞唔掂
咪跳樓囉
佢地冇諗過中三畢業都可以搵好多工

平心而論啦,個司機係咪謀殺先,講緊撞死人呀,你估司機內唔內疚呀,呢d心理陰影一世嫁。同埋都係個句,我唔太清楚而家係個司機超速,定還是係個細路女唔睇燈,如果係後者,我真係唔覺得個司機會唔慘得過個細路女。以你個point,講緊係個細路女自己衝燈呀,唔好再馬後炮啦,個司機早知你估佢會唔會收停油?佢點危險駕駛法,撞到/撞死人就淨係識入司機數,其實路面法律對司機保障最唔公平,咩都關佢事,最撚自私就係錯左都要入司機數

學生跳樓個單:
咁你覺得社會上面有個有學歷先為之普通人嘅風氣,想法歸咎邊到

同埋根本唔止中學生跳,講緊大學生都有人跳,仲要唔係一兩個
我覺得你完全睇少左教育制度同社會對學生造成嘅壓力睇低囉

同埋又會咁啱有咁多人為左同一件事情而跳樓?定還是係件事本身有問題,出左漏洞?
淨係覺得單野可以話比多啲人知:
咪撚亂過馬路啦!

個女仔咪為自己既行為負左責任,唔明有咩好嘈

有人話連累司機?

利申: 中立

你試下自已無做錯,比人拉番差館,成日開唔到工,你就知咩叫連累

我同意, 我覺得真相最重要,係唔知真相下亂up都只係鍵盤戰士。

正常
個司機做乜唔剎車

馬後炮我都識講,比著我係個司機直頭呢日會唔出門
吓,其他巴打都唔係因為學生妹而講,
而係講好多人係Facebook對女仔既死好傷心而屌c機,巴打開既post係指係女仔既錯,因為她橫過馬路,附近有紅綠燈唔走,有人叫佢唔好走但唔理,最後死咗俾人罵既就係c機

比你講到個責任係邊又點,點都會有一邊食番個後果嫁啦。阿婆比車撞死唔見咁執著邊個錯
係香港實唔會揸車(加上無錢),咁多人衝紅綠燈,撞到就怪c機,癡撚線

最慘係唔關佢事都一定有罪,你話佢真係危駕都抵佢死,冇啦啦有條友衝出黎比自己撞死左都嚇到賴曬屎 ,仲要坐監

正常
個司機做乜唔剎車

馬後炮我都識講,比著我係個司機直頭呢日會唔出門

同埋講緊個段路好似係入彎,慈雲山d山路唔多直路,根本睇唔清曬成段路,有人亂過馬路撞到根本唔出奇
馬卓朗效應黎
小心比人話你黑心涼薄
馬卓朗效應黎
小心比人話你黑心涼薄

我上面留言都有提過

咁我又唔怕,我都係評心而論,況且立場又中立。
而係唔明點解單咁細嘅新聞可以炒得起

希望咁多位巴絲唔好誤會
馬卓朗效應黎
小心比人話你黑心涼薄

我上面留言都有提過

咁我又唔怕,我都係心而論,況且立場又中立。

希望咁多位巴絲唔好誤會
馬卓朗效應黎
小心比人話你黑心涼薄

我上面留言都有提過

希望咁多位巴絲唔好誤會

我唔會呀, 你個論述已經好中立
反而格離post講到人地抵死我又會覺得 over左喇真係 議事論事咪算
馬卓朗效應黎
小心比人話你黑心涼薄

我上面留言都有提過

希望咁多位巴絲唔好誤會

反而格離post講到人地抵死我又會覺得 over左喇真係 以事論事咪算
好多人根本就冇動過腦
馬卓朗效應黎
小心比人話你黑心涼薄

我上面留言都有提過

希望咁多位巴絲唔好誤會

反而格離post講到人地抵死我又會覺得 over左喇真係 議事論事咪算

我驚d人睇左上半part冇睇下半part會誤會左
港豬就係咁, 過多幾十年依然都係咁...
好似係無lala 有人開post 屌個學生妹抵撚死先咁大回響 叫人積下口德都只不過係因為睇唔過眼
再者覺得學生妹可憐同覺得司機同樣可憐冇衝突
唔好非黑即白la
學生妹死左覺得可惜,司機因為咁搞到成頭家都失去支柱都係可憐
你話件事係因為學生妹亂改馬路係岩
但死已經係最大代價
件事根本有兩個victim
覺得兩個victim 都可憐嘅我係咪又會比人標籤做左膠,大愛撚?
係咪要我pick a side ?
好多人根本就冇動過腦

香港人真係好死蠢 小小野就煽動到
好似係無lala 有人開post 屌個學生妹抵撚死先咁大回響 叫人積下口德都只不過係因為睇唔過眼
再者覺得學生妹可憐同覺得司機同樣可憐冇衝突
唔好非黑即白la
學生妹死左覺得可惜,司機因為咁搞到成頭家都失去支柱都係可憐
你話件事係因為學生妹亂改馬路係岩
但死已經係最大代價
件事根本有兩個victim
覺得兩個victim 都可憐嘅我係咪又會比人標籤做左膠,大愛撚?
係咪要我pick a side ?

我純粹覺得單野冇炒賣價值姐,如果你唔明我講咩,由頭到尾睇多次我打個篇野

我都覺兩個都慘,但大撚把人慘過佢地囉。坦白講,普通一單交通意外憑咩比人講到咁hit
好多人根本就冇動過腦

香港人真係好死蠢 小小野就煽動到

唔知係咪新聞愈黎愈instantaneous, 又多左platform比人炒作
近年香港人衡量事情大小個秤同把尺, 真係唔知點形容
更加唔好講衡量是非對錯喇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞