區諾軒揚聲器襲警兩罪罪成

899 回覆
145 Like 1036 Dislike
冇, 所有網上討論都冇意義, 冇實際作用, 班狗官唔會受到壓力
係民選代議士先有壓力, DEAD BODY俾兒登仔抽到死左咁, 聲都唔敢聲

只係總好過冇人討論咁解
抽水如果係第1個月發生實冇人理, 但抽太耐每次關法律都幾十人輪住抽水就覺得玩膠私怨狙擊多

抽戴妖, 阻人四眼仔都玩左咁耐冇咩衝突事件先冇人講
戴妖就應該立會選舉前後先有人抽佢雷動行動
上屆雷動行動搞到一鑊粥
其實都值得諗下點可以做好啲
我覺得最賤係周庭
害區諾軒被DQ
象徵意義ar ma,海外成立流亡政府都易好多
除非影到好明顯打落去, 不嬲係咁
睇你撞正咩派別法官點解釋同理解被告行為,
而家太多低級只係根據/考慮條條文點寫就入罪. 而唔係法律精神
中共呢一手嘅背後政治目的,係要DQ區諾軒,唔俾佢選立會
大聲公對Pepper spray
選舉有更多空間討論就唔好停留偽抽水/恥笑部分
假設戴妖又出黎助言/幫手,
頭十幾個回覆都係抽佢雷動計畫失敗, 叫佢收皮, 屌佢咪搞事
而唔係討論佢提出內容好唔好, 反駁佢再傾個更好計畫出黎
咁個討論風氣會好差, 老屎忽可能頂得順, 但新血就睇到都冇興趣
洗 patpat
睇情況啦
個官講話 因為
第一近距離
第二多次撥開大聲公(話冇需要用大聲公)
所以入佐
連上庭機會都無啦,唔洗諗到個官點判咁長遠喎
佢都襲擊緊d人
好難排除主觀做到完全中立, 除非唔係人去審

法官只係有多啲專業知識 / 案例 / 多年做相關訓練
只係好過阿豬阿狗單一去睇單案審,
但太多傾向保守派, 咁佢地嘅邏輯都出現偏差,
有某啲行為就自行解讀/ 聯想成有意圖
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞