區諾軒揚聲器襲警兩罪罪成

899 回覆
145 Like 1036 Dislike
法治已死
以揚聲器的咪高峰敲打其長盾3次,令他當時受驚。

屌你長盾驚枝咪
唔知以為係咩大炮
區諾軒打贏了香港警察?

幾隊香港警察都唔夠區諾軒打?
因為X為一名警員,他必定聽命於他的上級,他身邊有他的上司,顯然無權作出現場決定,被告的行為是不合理。

因為X為一名高級警員,他必定聽命於他的上級,他身邊有他的上司,顯然無權作出現場決定,被告的行為是不合理。

因為X為一名警長,他必定聽命於他的上級,他身邊有他的上司,顯然無權作出現場決定,被告的行為是不合理。

因為X為一名警署警長,他必定聽命於他的上級,他身邊有他的上司,顯然無權作出現場決定,被告的行為是不合理。

因為X為一名處高級助理處長,他必定聽命於他的上級,他身邊有他的上司,顯然無權作出現場決定,被告的行為是不合理。

因為X為一名副處長,他必定聽命於他的上級,他身邊有他的上司,顯然無權作出現場決定,被告的行為是不合理。

因為X為一名處長,他必定聽命於他的上級,他身邊有他的上司,顯然無權作出現場決定,被告的行為是不合理。
依家班狗的確係咁玩 走到好走
係屌佢老母拎撚住支槍又拎撚住支棍之後話好撚驚我屌佢老母臭閪
唔該曬巴打
岩呀,都係dead body衰,popo同政府反而唔係你眼中既問題
on lun 9

omdb
係咪可以改叫香港黑警東亞病夫
會被個胸,一支大聲公掂唔到都襲擊
尼馬插水都無咁過份喇
香港法治就死咗好撚耐嘅
班賤畜真係紙造
deadbody?法治?

警員用盾牌推撞區諾軒,區諾軒推開盾牌 = 襲警
區諾軒用大聲公講野,警員推開大聲公 = 襲警
會唔會上訴?
嗌毅進仔就驚
其實係咪想阻止佢做私人檢控?
痴撚線
當時以為班狗只係為左玩野,唔會告得入
香港變左乜撚野世界
個狗官自己解讀太多
好似某人講, 判決作風太保守保守到以為共慘黨去審
不過唔出奇嘅, 唔係點上位, 唔通永世做地區咩

1. 敲打盾牌令到訓練有素又唔係落單情況下, 會咁易受驚嚇同防線崩塌?
你話一般示威者自組防線就唔多, 咁都可以話冇矛盾
「毅進仔」係咪貶義, 又係佢自己妄加判斷

嘈你一詞, 唔代表係有意圖傷害, 只係代表佢有權用自己身份阻止行為發生, 粗口係一般用法加強語氣作用, 個官就自己解作威嚇

近距離用大聲公發言, 條傻鳩可以一時行開再請示上司搵人制服佢,
而唔係企係度任由自己聽力受損, 連最低判斷力都冇左, 班狗洗腦洗到自我意識都冇埋?

最後得1條友聽力受損, 點解係佢附近嘅人都冇事? 差1個手臂距離, 其他最多咪1個手臂+1個前臂距離囉
冇人知佢之前有冇受損到, 因為其他事,
其他野老作作大就一定有啦
佢唔係已經去咗日本啦咩 咪唔好返嚟囉 判咗都唔會有人理
On799黑驚大能晒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞