區諾軒揚聲器襲警兩罪罪成

899 回覆
145 Like 1036 Dislike
想問返你講哂佢logic點有問題之後,又對單野有咩幫助?

當然法治已死已經講到厭,但係連屌鳩deadbody都唔得會唔會太苛刻
耳部不適=傷害?
係嘅話咁有冇驗傷報告?
我都想睇吓隻狗傷成點
呢個的而且確係一個幾有趣嘅判決,唔知d狗有無忍唔住笑
法官又睇唔到
又冇人拉班黑警上庭睇啲官會點鳩判
dead body dead左講唔到野:-)
成班無辜市民同食肆商鋪飽受tg摧殘應該向黑警同港府訴訟
黑警告人無成本,入到就入,入唔到對佢地無損,出入法庭更係佢地日常工作,對佢地正常生活無害,但俾佢地任意起訴既人就慘
屌佢老母 法治?
佢哋係曾經相信法治
不過
戴耀庭都話法治唔單只死咗,仲喪屍化
Deadbody起碼而家都唔敢再講有險可守

唔係想幫佢哋
不過你張圖有啲out date
就係個狗官睇完傳媒LIVE片, 覺得成套野加埋有意圖

例如個狗官咁諗
唔向住佢 = OK
隻曱甴叫唔好嘈+推開大聲公 =有意圖
覺得太近距離, 一個手臂位, 但冇視曱甴推進 =有意圖
專科醫生結果應該當左專家報告, 得指定隻曱甴有受損 = 有意圖

所以判斷係故意毆打嗰隻曱甴
總有一日神獸出動對付班狗官
正常應該係咁, 但頭幾個衝入黎就好似執輸行頭, 慘過敗家嘅心態
點都講啲野先, 咁抽水就係最容易+冇腦又可以搶先一步回覆嘅選擇

1. 當然有人收錢要特登搞差個討論風氣, 搞到啲人走晒最開心
2. 有班人冇所事事抽水為樂, 冇能又想做大紅人等人記得佢咪咁做
//關志豪則供稱,區當日向他叫「毅進仔」3次,並以揚聲器的咪高峰敲打其長盾3次,令他當時受驚。//
毅進仔真係冇撚用 !!
PUSH
push
法官:個別事件唔評論
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞