浸大黃店(餐廳)告急

372 回覆
330 Like 16 Dislike
呢個真
咁就唔係學生嫌貴所以搞到佢執啦係咪?
而係浸大由十一月停課停到而家
學生無錢食就唔會係今日先告急,都唔明你spin風向來做乜撚野
龍門去左邊?又搬
唔該你睇番#175個post
三毛來

公道d講句,係出面好難搵到個13x 蚊既意大利飯同虫巴果個份量同質素有得比
你住得遠姐市區喎
係咪北區啲人覺得元朗先叫近
其實樓主都係志在分享佢希望大家可以去支持下既黃店姐,冇話要你一定去既
如果唔好食,唔平,冇優惠,就要執
咁有幾多間黃店要執?

而且,我諗你係未食過bb can既人?
你點知佢外賣冇優惠?點樣judge佢唔係特別好食?

其實冇興趣去支持真係唔緊要
但唔好未食過就要死踩爛踩

同埋呀,佢午市外賣自取係有8折架,嗌foodpanda係平過堂食架,巴絲打去仲有9折免加一架
除非你想人地請埋你食再跪係到多謝返你轉頭先叫優惠啦
無叫你老奉支持 你唔去幫襯又無人會批鬥你 你可以去幫襯其他
我唔明點解成日都要撥自己同路人冷水
住附近既 叫到外賣既 支持到既咪支持 支持唔到咪算囉

講唔好食 龍門我覺得唔好食都大把人去啦 口味人人唔同
講服務 見有人喺度有意見 我見店主都會回覆希望之後可以做好啲
外賣 都唔係間間有優惠啦
唔知
Push
麻煩借一借個位

點解咁都冇人講?星期二就係選委會就優先長者投票及限制點票人數嘅立法會選舉活動指引建議嘅最後期限
https://lih.kg/1959543
虫仔從來唔會話自己啲野最好食
但識佢既,有睇佢片既,有上佢堂既,有做過佢白老鼠既都知佢成日講,將成本內既材料發揮到最大
起碼佢比出面好多西餐廳/cafe/金鳳都好食好多囉我自己覺得

好食是良知,大家上連登帶有批判性思考係好事黎既
但我唔見得其他唔好食既黃店出黎告急時又有咁多人出黎屌囉,可能同人唔同命啦。
哩間係好好食,最重點係好撚黃
但我真係唔敢出街
卡比獸父直接block得
呢個post block哂三隻五毛即刻清靜哂
隻玻璃碟咪有個巴打話唔要果批碟

笑死
呢個post好奇怪
明明bu正常開學lunch time日日都要排隊食
依加無學生做唔住求救都要批鬥
但批鬥果幾個仲要未食過已經話又貴又難食
$130一個洋蔥大蒜risotto話貴
咁俾你原價買料係咪煮到?
唔講舖租燈油火蠟
工夫,手藝一文不值?
何其荒謬
有JOIN 外賣APP GA
動物個兩隻都有
PR 全面進場
唔係唔想幫..
有排停課
我係開post樓主
開post純粹希望一間有質素黃店可以繼續經營落去
呢間野開左咁多次POST
次次都有人話價錢太貴&服務唔好架啦
店主都次次話會聽取意見同改進
但依然咁多人反映
咪姐係意見接受
態度照舊
我不論食物味道同價錢呢d啦, 呢樣野太主觀, 點拗都唔會有結論
但我對bistro bon有樣野印象好差
之前小小虫話想答謝手足, 所以會搞個免費buffet
手足去到之後, 見到有好多大陸人, 好多人誤以為間餐廳被大陸人踩場玩野, 所以好多手足留言抱不平
但事實係個buffet一早就已經有計劃係招待埋大陸宿生, 而小小虫事先完全無講清楚, 事後亦無正面回應
呢件事令我成日覺得呢間野借d意係到自我victimize
當然以上純粹我個人印象, 你地點睇就自己判斷
https://lihkg.com/thread/1776763/page/27
知道
如果覺得我override左
如果大家有疑問先我先開新post講野
多謝樓主

連登依個風氣真係唔會完
你估淨係9爆啲洋蔥9拍啲garlic 再9炒
就係risotto咩
睇你個柒頭都唔撚柒識煮西餐㗎啦
但事實係個buffet一早就已經有計劃係招待埋大陸宿生呢個係一個好嚴重嘅指控

事實上BU管理層唔知從咩途徑得知蟲巴個buffet
因為佢定位上係大學教職員宿舍嘅餐廳,佢樓上就係一堆做緊TA, 攞studentship讀mphil嘅大陸人

高層以呢樣野為由 強行sd左mass email比住蟲巴樓上嘅宿生同佢地講拎住宿證就可以免費食,據聞係蟲巴自己當日先知
大家都好愕然

利申:浸大學生+4年宿生 你唔好扮熟過我
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞