浸大黃店(餐廳)告急

372 回覆
330 Like 16 Dislike
咁你點分辨上面每個差評留言邊d係有食過,邊d無食過? 被你概括曬做PR公司,咁你又公平咩?
你識讀心術?驗埋你個腦仲好啦,對科學有莫大進步啊
我又唔係法官,又唔係潛在訟辯方, 我點有呢個standing去答你呢, 唔敢當
未必個個pr公司啦 不過有啲人妹仔肚食唔慣好西啫我就覺得好扺食啦 無咁多筆直咪去翻茶記囉
之前食過 價錢唔算平 但係食物質素對得住價錢
煮得有心機
(係咪唔夠似連登仔 點解我無九折嘅)
如果無食過既人既意見係好遠好貴不了點解就係假既意見
我唔係住個邊 佢間鋪個位對我黎講確實係遠
個價錢對某部份人可能真係貴
去唔去食一間餐廳有唔同concern點解就係pr公司
其實覺得好食或難食都無問題, 味覺呢樣野不嬲好主觀
證明你唔夠毒........你直接搵小小虫BOOK啦..
小心俾人話你食開M記再叫你返去食茶記
咩料呀出信咁on9當你五毛block左啦

其實你咁好奇成件事係點咁好歡迎你send email去問浸大
我都好好奇浸大嘅管理層係乜野動機邀請啲nds去食
不過呢你又唔係浸大學生亦唔係浸大教職員
我就唔知你可以有咩權利去獲得呢啲資料啦
我冇概括, 我有話你有食過架, 我冇否定喎
我係唔識讀心術呀, 所以我回果個留言果個巴打係形容"好多未撚食過就係到批鬥嘅人" 係PR 公司全面進場啫.

buffet 單野我冇跟開, 虫巴想的話就等佢自己回應啦
佢之前都有分享過中大一役佢的心路歷程, 我同你都唔識讀心術你可以話佢係吹水講大話, 但我自己就傾向係信佢既
單憑佢上年既往績, 我會覺得佢係值得支持既黃店囉

味道我係講得係好食, 服務我食兩次都係ok
大家自行判斷啦呢啲
因為你段野實在太好笑,所以我忍唔住要用point form屌返你轉頭
1. 如果你覺得我追求真相就係五毛, 咁你同黑警真係有得揮
2. 其實我話出信,同出email係同一樣野, 你唔洗咁驚架
3. 我根本唔係想問浸大管理層咩動機, 我係想請問 把撚當歌 巴打有咩理據覺得浸大管理層強行send mass email, 所以你唔洗spin啦
4. 你點知我現實係浸大既咩水呢? 而就算我真係一個唔係咩水既small potato, 我都可以同浸大catering management查詢下佢個管理模式係咪咁霸道架嘛; 你唔洗咁驚即刻話浸大唔會答我架喎, 自我催眠係唔一定會令到個巴打安心返架
5. 其實小小虫大方得體回應下件事,講返個真相出黎就可以解決好多問題
巴打我覺得你好勁,我feel到你已經控制哂成個場面,挫哂我地每一個人既銳氣喇
其實你大大方方講返你個理據係咩咪得囉
做咩咁抬舉我啊
係咁多網民面前, 我又唔知你咩水, 你唔係連小小勇氣都無下嘛
黃唔黃呢樣你自己判斷啦

但係根據蟲巴以往喺連登開嘅post,做過嘅野
加上將告急賺到嘅錢喺疫情期間捐口罩同消毒液比素人區議員派口罩比香港人
黃到發金啦喎
如果有人話佢係扮黃我都R撚晒頭
到底黃色經濟圈要批鬥啲黃店到幾時
師兄你咁有行動力去問BU,就唔該你行多兩步路問下小小虫對下質,你連誹謗都拎埋出黎,咁你一定好著重誠信,希望你問完之後都貫切你嘅態度,上返黎交代返個結果
其實我上面都講左, 小小虫如果都大方回應埋, 已經可以解決到好多疑難, 我又唔洗特登曬十幾分鐘去問浸大, 又唔會搞到小小虫間餐廳係浸大面前難堪

你不如問下 把撚當歌 仲好啦, 批評完浸大管理層,而家就縮起個龜頭唔敢澄清又唔知係到up乜春,成個廢柴咁小小勇氣都無
邊度批評佢扮黃
我睇黎睇去既批評都係主要得貴&服務差&地點遠
其實我知小小虫成條team之前有去中大幫手煮飯
其他咩都唔洗講啦
2個字 好撚好食
但事實係個buffet一早就已經有計劃係招待埋大陸宿生呢個係一個好嚴重嘅指控

事實上BU管理層唔知從咩途徑得知蟲巴個buffet
因為佢定位上係大學教職員宿舍嘅餐廳,佢樓上就係一堆做緊TA, 攞studentship讀mphil嘅大陸人

高層以呢樣野為由 強行sd左mass email比住蟲巴樓上嘅宿生同佢地講拎住宿證就可以免費食,據聞係蟲巴自己當日先知
大家都好愕然

利申:浸大學生+4年宿生 你唔好扮熟過我
高層以呢樣野為由 強行sd左mass email比住蟲巴樓上嘅宿生同佢地講拎住宿證就可以免費食,據聞係蟲巴自己當日先知

send mass email係強行send定係一早同小小虫傾好, 請問你又點知的?
虫巴當日先知, 又係邊個話你知的?
"強行"呢個都係對浸大管理層好嚴重既指控喎, 我黎緊就問下浸大係咪真係有既事, 網上言論可構成誹謗架
師兄你咁有行動力去問BU,就唔該你行多兩步路問下小小虫對下質,你連誹謗都拎埋出黎,咁你一定好著重誠信,希望你問完之後都貫切你嘅態度,上返黎交代返個結果
其實我上面都講左, 小小虫如果都大方回應埋, 已經可以解決到好多疑難, 我又唔洗特登曬十幾分鐘去問浸大, 又唔會搞到小小虫間餐廳係浸大面前難堪

你不如問下 七夜一次郎 仲好啦, 批評完浸大管理層,而家就縮起個龜頭唔敢澄清又唔知係到up乜春,成個廢柴咁小小勇氣都無
呢間野性價比高!
3個月內食過兩次
見你牙尖嘴利 原來你係香港一大畢業既實習律師咁勁
我都好想知個事實係咩呀 不如你真係幫手問問啦
小市民真係唔識咩法律呀 咩誹謗呢D咁高深嘅嘢
介唔介意講吓你會用律師樓定係私人名義出信
咁你有無諗過,作為BU can負責人,有d野係咪唔可以係公開場合講?如果你真心想幫襯黃店,又唔介意幫襯小小虫,就係對buffet單野好concern,點解唔用自己方法求證下?

我相信如果你親身去問佢,佢一定好樂意解答你
講左咁耐,成班打手都係唔敢直接討論個真相,反而企圖起我底,你地正正係到展示比其他人睇,你地先係spin黎spin去既偽君子
同埋唔好以為出信就等於出律師信啦,出信同求其普通出email差唔多野黎咋
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞