浸大黃店(餐廳)告急

372 回覆
330 Like 16 Dislike
太貴再加宜家冇工開😨
真係好食架 希望各位手足唔好嫌有啲遠 因為真係好食同好抵食 嗌主菜再加$68已經有埋前菜加餐湯再加一杯野飲,上次生日飯去食仲送左個伯爵茶奶凍俾我地由荃灣食到九龍塘 唔想再見到有好餐廳倒閉,仲要係黃店真係好難得
Push
aab 側門(唔係停車場個邊)轉右再向前,其實超級易搵
吳多泰樓下
學生有折架
lunchset唔貴
最貴係special menu牛扒 12x左右
入到 成日係campus同小巴有中年阿叔/師奶問間餐廳點去
送果盤炸物真係
其實早餐先正 試過專登起身去食
做埋deliveroo自取la
我住九龍城deliveroo都唔送
我無遇過不禮貌對待

其實晚餐人均消費二百至三百,唔可以當係高級餐廳(同茶記比就算高級)
呢間真係好好食 但係真係太遠
住附近嘅有錢手足得閒真係去幫襯下
而家武漢肺炎唔去得太遠
自己區嘅黃店就支持返啦
可惜附近真係好少民居

比較多人住係樂富,都要行最少十分鐘
兩次停課邊有生意
浸大得依間餐廳ok,
其他餵狗都唔食
懷疑其實你食都無食過
你自己去食lunch就知$60都可以落樓

晚市除左食special dish邊洗500一個人

我同fd去食叫埋威牛、兩個main加頭盤甜品人均都係300幾400
利申,學生,每個月都食一次晚市
告好多次咩?頭尾咪得兩次
大學十一月停課,11月告左一次,跟住1月開左學兩個星期再停

即係11月-1月中同一月尾至而家都係無學生生意做
係人都頂唔住啦
成日黎食all day breakfast
個菇同炒蛋真係好好食呀
虫巴會唔會考慮 join HOKO 出電子券
而家係因為疫情啫, 疫情過後肯定好多手足都會過來懲罰你
呢一浪真係非戰之罪, 如果因為武肺而執笠真係好唔抵
你間野應該捱左就黎一年
明明就有曙光 點知比武漢肺炎一鋪清袋
之前成日去你到食早餐
住九龍塘既唔該幫拖呢間黃撚到金d野仲要好好食
我依家就係一路食緊一路覆呢個post,真心唔計立場,BU附近真係冇乜好嘢食,為咗自己個胃,呢間真係一定要撐住

Lunch 學生價都係五十幾蚊左右,同區比真係一啲都唔貴
呢間野好多藉口
成日有人好心連登提佢個日野食失水準/冇禮貌
佢就會話太多客搞唔掂食材問題客人口味問題乜乜乜
完全冇見到佢想解決問題
佢開post之後都已經叫多返人
咁既時勢比起其他小黃店佢算係好好生意啦但成日告急
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞