[極限挑戰]用10日獨遊半個日本

191 回覆
54 Like 48 Dislike
追哂巴打篇遊記,好充實好刺激
其實chur唔 chur玩都係個人喜好,能夠去到哂自己plan既行程,睇/食/體驗到自己想要既野先係最重要,果種滿足感係其他野俾唔到你,好似人生入面做左一件值得自己驕傲同無憾既事咁,諗住睇人地遊記黎止癮,點知愈睇愈想去,好頂癮
CLS
btw 遊記好睇
Lm
點解兩年前既野都記得咁清楚
第二遊記在此
[腳痛勝景美食團]用12日獨遊關西 (山陰‧琴平‧天橋立‧京阪)
https://lihkg.com/thread/1964209
嗰陣plan左成年點會冇印象
睇番相同時序都記得哂啲野
你去東京唔撘Skyliner 係連登會被人屌
巴打點解你日本搭車咁叻,係咪去過好多次?
我已經去過日本3,4次(唔同地方)但次次都有搭錯車情況
一貫口吻,有pass唔通唔用咩
獨遊之前去過三次,都係東京大阪京都
主要係我成日睇日綜所以聽/睇得明少少日文
呢樣有幫助既
有時中文網搵唔到既野日文網會搵到
第二係每晚會review第二朝會搭乜野車
google下佢哋啲樣,係乜野月台/邊度站頭上車
如果係特急飛站車就睇埋停唔停站
所以都好少出現話上錯車
如果用pass
瘋狂坐火車
以盡量坐多啲不同火車線為目標
好似嗰啲乜乜制霸全日本鐵路應該幾好玩
日本啲火車其實好靚
某啲路段風景又正
不過我而家仲有好多地方未去過未睇過
都係以唔浪費時間,坐特急/新幹線為主
日本不論火車定地鐵,普遍都正
好鐘意係日本坐鐵(返工放工時間除外)
第一次喺新宿,好L好食,之後喺難波食第二次
呢間好多店但各分店水準不穩,最穩定係八重洲呢間
我第一次食呢樣就係八重洲呢間分店
得6分鐘沖涼,痴撚線要打破健力士紀錄嗎?
lm
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞