信用卡討論區(89)東亞日正式收皮

1001 回覆
6 Like 5 Dislike
連卡號碼都幾乎一樣勁易撞
係呀
所以出卡月份加五年就係到期日
之後得返8位信用卡號碼要撞就搞掂
咁要試下啦
即cut係咪唔駛俾年費?佢年費已經係我張單到
大新多數兩個月佢寄卡黎果陣你差唔多唔知有apply 過
佢電話好肯定講左年費唔洗比
Cut卡的話
張單度已經有
呢張我都有d興趣
不過用Credit Card增值Debit Card好似好反智
CLS 今日再打上去話無得wave,果斷cut 卡
講開MCO卡 如果有巴打用緊可唔可以幫手答少少問題

1. 佢增值係HKD>MCO>SGD 定唔駛經佢隻coin 直接變SGD?

2. 佢回贈係比MCO,咁假設我用左$100,佢就回價值$10既MCO比我,我即刻用晒全部Top up張卡,變相隻MCO個價點波動我都無賺/蝕,想知我咁諗有無錯

3. 問多樣無聊野,我睇Youtube d review見佢盒野都唔細,想問佢出卡係入郵箱定要人收貨?我屋企未必有人幫手收又廢事老母問長問短

唔該晒
其實唔關事....
反而係因為手續費同差價計返落根本冇乜箸數
真係得好似呢d成10%回贈先確實有箸數

呢張卡除左有玩開幣要出金外
真係得附送既lounge、Spotify嗰d比較有用
又或者係當外地提款卡

當然你話特登去炒幣獲利套現都得...但我自己絕對唔推薦
你可以直接增值
但credit card要收1%,debit card唔駛
碌就直碌SGD

所以如果有外幣高回贈係可以玩
不過大部份要唔係計落唔箸數就係0回贈
唔建議用黎碌返港幣,除左今次做緊10%回贈呢種
批卡兩星期
AAVS 一星期

利申屋企人二月申請過
我一講完下午用個八達通apps試啟動就得左
但仲未收到任何通知叫我啟動

確實係批2星期AAVS一星期咁上下
今日打黎核對資料
匯豐自動增值
可唔可以直接去分行整,整完直接用?
唔想等佢寄信.
過幾日你會收到信, 得封信會寄來,無其他通知
你比唔齊?
我果陣比一個月糧單,一個月銀行月結單,身分證copy就得
大貓學生卡交學費400RC已出
我比咗月結單同身分證copy,佢打黎問公司地址果啲
Cut la cls
我無啦啦比2000你?
大把卡用啦
安信啲財仔卡都即簽即刻喺個App到見到筆交易
唔明點解啲銀行要兩日真係上咗數先見到
HSBC 都係即刻見到
有時好似係商戶問題
有d數係每日收鋪/第二日先會一野射去server
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞