信用卡討論區(89)東亞日正式收皮

1001 回覆
6 Like 5 Dislike
留名
係泰國想用paywave 想拍卡嗰陣啲店員都係拎走咗插卡
全聯係完全唔收外國卡
剩係收幾間本地銀行卡
不過台灣商店普遍想人用現金
因為睇左連登有傻仔中左網釣
係咩我係台中美食廣場食野都用earmore
有40萬閪亞分,換cash rebate 定coupon 好
Coupon啦,94折賣券都有so過直接cash rebate
感覺到一用卡佢地好似扭扭拎拎唔想畀你用
到最後佢地都會畀你用卡
百貨公司唔同街鋪
乜而家申請信用卡會打去公司check?
全世界home office,梗係搵唔到人啦。。。又懷疑我唔係嗰到做,明明入息證明都俾哂佢
有冇銀行巴打話我聽,你地打去公司問乜?淨係問係唔係到做?
乜真係會打去問
payme 玩得兩次
我換晒啲嘢仲有差唔多10000分
都忍痛cut晒佢
實在太垃圾
冇錯
其實只要有1%回贈或以上卡
而閪亞卡淨返12500分以下基本上都cut左都唔會蝕
係咩
但我見啲台灣YouTuber 介紹唔少比HK仲好用嘅卡
例如台版citi premiermiles $20NTD ~$5HKD就1里
但港版要$8/里
有啲海外簽最多回到8% 香港好似最多得hsbc premier master先6%
不過我反而想講香港啲卡真係做到好cheap
Visa 最高級係infinite (全世界只有加拿大仲有再高一級)
但對比香港同其他地方
香港嘅infinite福利又唔多 優惠又唔多
做唔到"高級"嗰種感覺

美國infinite又送airline credit, uber credit
台灣infinite又酒店一送一等等..
香港只係有送priority pass
係 cls
唔好意思,信用卡新手問一問個問題
小弟東亞信用卡,啱啱夜晚去東亞atm度找咗卡數,但個東亞app仲顯示我有結欠,想問下係咪因為冇即時轉賬定真係冇找到(有keep到單)
已經send咗email同諗住聽日打電話問
要喺每個階段完成左最少4次$800,先有得拎優惠2
未更新啫
應該未有咁快處理到
已經好幾個鐘,我以前都係咁找卡數,但第一次用個app睇
你等到聽日瞓醒再睇啦 donno 急what
thx巴打
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞