信用卡討論區(89)東亞日正式收皮

1001 回覆
6 Like 5 Dislike
張i太係咪要等夠一年先cut得
有攞迎新咪要
覺得我地5年就草到廿萬
唔得
冇HSBC acc申請左red, 佢又好快咁批左我

想申請埋VS, 係咪例如揀飲食範疇5X, 咁就去邊間食肆碌都有5X , 指定商戶又再多D咁?

其實我仲有冇需要開多一個HSBC既理財acc呢?

sorry新手問題,利申得一張行山銀行學生卡用左好多年
係呀,去任何一間食肆都係5x,但要小心有d 酒店入面/會所入面既餐廳係唔計食肆。
指定商戶就會有折頭,但回贈都係一樣。
開唔開理財ac 就好個人既,反正交卡數經轉數快已經可以。
但如果你決定常用匯豐卡,咁可以將信用卡綁落銀行戶口度,咁可以帶少張提款卡出街,係會幾方便既。
有冇人試過citi信用卡收唔到otp sms? 打上客服話正常有send出去但都係收唔到,關唔關電訊商事?
渣打只可以選「無須出示信用卡交易」提示
便利店例如7-11 OK係咪唔中匯豐嗰6類
唔得了
等夠一年就要開定戶口
之前好似有人見收年費打去Cut卡,點知話當過咗一年,Cut都要畀年費
年費係當預繳下年嫁wor
西亞咁西
俾左年費cut唔係會按比例退返?
我之前開咗張白金卡,但今日收到email係金卡打電話過去佢話只可以取消,其他都冇得拎迎新,點算
visa同MasterCard
匯豐係可以分開拎迎新?
啱啱打電話問佢話係分開兩張計
匯豐有新/舊客迎新, 睇返張卡嘅條款啦
SMS 有時真係會去左黑洞所以佢埋有resend制俾你自己resend 過囉
上年9月尾買iPhone 11 急申請匯豐白金以為易d快d
點知拖左我2個星期

尋晚申請vs
交張人工cap圖就今朝批
我就唔會放廿萬cash入HSBC
除非有幾百萬身家/MPF
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞