20/21 NON-JUPAS 專區(26) 光復香港 時代革命

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
好灰啊 不過唔該晒
報咗year3 知大家都in曬 得自己冇 所以打算諗定後路
同問
你個fd係in20號嘅?
想問cu natural sci讀唔讀得過?
聽聞係top up?
我冇interview 之前poly電機hd grad
剩係報咗一間U?
冇話讀唔讀得過
我低gpa想入cu 先搏top up
聽講top up 認受性比較低
僱主/pr 識睇嘅話唔知請唔請
如果太揀擇
到時就真係連書都冇得讀
報咗幾間 0offer 0interview
cgpa 3.3尾自問唔高 但連interview都冇
收到Ais
3.4尾
我fd報year 1 .啱啱收咗offer了
想問問大家lingu個系統點upload sem 1成績
係喺submitted application入面有得改定係就咁upload成績表?
搵唔到制改
就係驚到時出黎張cert寫natural sci,僱主一睇就知你係asso升上去,唔請你...
我自己有收到其他大學offer,但鍾意cu,係度猶豫緊讀唔讀
咁講啦 因為nat sci都係ugc funded 所以唔會特登寫top up 會照寫係degree, 都有印cu嘅名 (非 cuscs) 好多senior entry入去 印得2年 咁肯定都係asso/hd 入 唔洗太介意
出去做野最重要都係你嘅能力,表現,處事
Interviewer人品另計

我諗你最好都睇下興趣同鍾意邊間u
始終你都要讀2年
學習環境都係一個考慮因素嘅
Poly GSCM
City IM
大家會點揀(Asso未讀過呢兩科相關嘅嘢)
我啱啱都收到city ais
但係尋日交左edu5000 而家好撚dum春
thx,我再諗諗
Cgpa都係3.3尾 都係0 offer 勁灰
有冇人收到bu math & stat
Database得一個
3.55 一定要打
City?我3.47都派
建議ching打去問問
個表有啦 ~3.4 CGPA, 但係我3.55未收到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞