20/21 NON-JUPAS 專區(26) 光復香港 時代革命

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
多謝提醒 要加油了
其實我一直好好奇 每間院校grading system都唔同 有啲4.3滿分有啲4.0滿分 咁大學shortlist applicants既時候係會計番個gpa既比例定點
其實 有補毅進或者fdip都要去考個2
毅進同fdip只係ive當住你有2先 出面應該唔太認 所以其實都要考
但我見edu有人英文1都收到offer 睇下你好唔好彩啦
點知姐

不過 如果,我話真係如果,因為我真係真係唔知,佢出好少offer都正常。聽過一個都市傳說,有間可以讀登記護士嘅學店,係唔鐘意出比高分,因為佢要make sure你地accept offer,如果高分通常最後就會揀另一條更好嘅路或者其他公司,依類prog好似唔可以收得多人,個quota渣好緊,因為地方有限 (或者個牌啦唔知啊)。

將依個原理放入DEG,可能覺得你地高分就揀第二間U掛 其實nursing邊間好啲
正路就 cu 同 poly
做左咁多年,佢地識分識去adjust,呢層你唔需要擔心
新post繼續等 poly fst
我想問問各位師兄師姐
bu 用e banking比咗留位費之後
點先知佢地收到同留咗個位
繼續等商科n手飯
+1
想問讀文科 yr2走 但數學1咗有冇機?心急人上
無知一問, it係咪如果冇底嘅話唔會夠人鬥, 翻唔上ugc?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞