不離不棄新特蘭 第二季 討論區

265 回覆
19 Like 3 Dislike
好好睇 感受到啲支持者當隊波係生存希望
但隊波太屎搞到成個城市心情低落
今季原來冇拍,但netflix話遲d有意拍第三季。即係season 3至少隔咗季
究竟邊個唔識野 佢轉會後有咩榮耀
佢keep到係新特蘭最後果季表現你認為份約會差好遠?
最後新特蘭入到個垃圾盃決賽 有佢起碼好過個will grigg 分分鐘贏埋
要踢升班附加賽主因我覺得係無左佢
無人入到應入既波
駁唔到人就話垃圾例子 你就真係唔識波扮識波喇
你求𧘻舉啲例以為自己好啱
人哋反駁又唔計??
重要舉來舉去都係阿仙奴嗰一兩單
波士文條例識唔識呀?
唔賣josh maja 佢都夏天一定會走
1. 遲早都要買替代 早買遲買無分別
2. maja 一定會走 唔賣就無錢袋
3. 士氣影響
4. 新特蘭成隊都有問題 唔係一個前鋒嘅問題
5. 邏輯謬論 - 無maja 升唔到班 ≠ 有maja 升到班
根本你一開波假設左佢唔會盡力踢 又keep唔到入球率咁有乜好講
唔賣佢 升班既話筆錢仲多 英甲個轉播費都爭好遠啦
士氣影響 咁阿仙奴果季士氣實好差啦 沙格拿唔續約
屌奶星 我就根本唔會認同你季入賣走佢再入個垃圾前鋒係解決問題 你係識波就留佢搏升班好過你賣佢再入水貨啦
佢最後果季半季已經入十鳩幾球聯賽入波 點比呀
件水貨到而家都未入到maja個數
首先 josh maja 踢到曉飛都未必升到班
第二 你用第二隊失敗球隊來比有乜謂? 阿仙奴上一個成功球季係幾時? 你要舉例都用曼城利物浦之類啦
第三 人哋到時自由轉會 梗係重視未來老闆 新特蘭喺英甲 maja 嗰時𢭃緊幾千鎊 好彩升到班都係英冠 人哋轉會去頂級聯賽挖金 都唔同班 你舉嗰啲例本來都係頂級聯賽球員 已經十年八年週薪百萬 點同? 你係咪重唔明呀

你老闆你真係唔識嫁喎
沙格拿個case你都話鳩黎就知唔識波啦
人地好好地踢完到季尾大撚把選擇
最後揀去曼城人工都好好pay
到講返maja個case 你覺得佢完季會無得揀?所有野都係假設性問題 你先假設佢會hea踢 再假設佢得呢隊波爾多揀再假設新特蘭升唔到班
咁你既然咁多假設 已經無野好同你討論啦
假設個足球員會hea踢 你無撚野呀
仲話人地唔識波 究竟邊個唔識波呀 屌你全家 含撚啦
得你先咁好氣同條on9 嘈
屌你個戇鳩 點極都唔明
屌你老母含柒摺埋入你老母個閪到啦 屌你全家
我自己就唔係踢職業波都識咩叫體育精神 咩叫落到場要盡力踢
你話maja簽完約就會hea踢 係侮辱緊職業球員既專業 往往hea踢既都會比人屌到飛起 你做得一次都可以做第二次 唔會有球員做臭個朵 佢仲要係後生仔 你話榮譽金錢 無人唔認同 不過要尊重合約精神係事實
你唔好再扮有幾識波 屌你老母 舉沙格拿呢個例子你已經要收皮啦
一句話柒左咪算鳩數囉 屌你老母 男人老狗叫小貓咪 我小你老母呀小
如果你係女人就去比人小啦 波又唔識學人碌波台 含柒啦 屌你全家
好撚慘
唔好意思,好怕大家忘記了,可唔可以入嚟幫手推一推
[5個月][整合]大家記唔記得今日係咩日子
https://lih.kg/1963297
你個沙格拿例子係錯囉都話
四大不同之處

第一 沙格拿踢英超 已經有錢 而 maja 係新人 好多人物色佢 準備踢頂級聯賽大球會挖金
第二 沙格拿同maja 可以季中簽約 但沙格拿無 唔代表maja 唔會 相反 九成九會 因為佢只係新人 得半季好成績 萬一有受傷之類 隨時簽唔到肥約 影響往後足球生涯 以防夜長夢多 經理人都一定落足牙力
第三 沙格拿季中未搵新東家 梗係落力幫自己搲撈 而已經有唔少球隊有興趣嘅maja 一簽咗約 心態同搲撈嘅沙格拿唔同
第四 阿仙奴財政極之穩健 而新特蘭位處財政懸崖 唔可能博無人無錢無得升班呢個風險

第一 maja賣唔得好多錢 仲要用更貴既錢去買個替代品 升班起碼多返好多錢
第二 正正maja係新人 你強留佢 佢都唔敢玩臭自己個名 佢都係要穩定既出場時間 所以maja真係留隊既話 都唔會hea踢玩野
第三 你係唔係沙格拿 你點知佢無揀過球會呢 再者 鏝果陣季中已經傳季尾會簽沙格拿 你用r撈形容沙格拿真係好笑 果陣沙格拿防守比好多隊都好 邊駛用到呢招
第四 就係因為呢個問題 唔留maja又升唔到班個領隊責無旁貸 入件垃圾前鋒最後入得幾球波 新特蘭升唔到班 蝕更加多

咁你仲駁唔駁到?
一黎就話maja會hea踢 你含柒啦
會唔會登到落英乙
65k係Monthly

波爾多點會出到65k weekly咁撚高
According to French publication L'Equipe, via the Shields Gazette, Maja now takes home €65,000-a-week at Bordeaux, which equates to approximately £57,000.
真係咁撚高
法甲嚟講 65k週薪已經係Top果班球員嘅人工(唔計PSG)

一個英甲仔點會有可能賺到咁多 神童咩

Express係via Shield Gazette, 但Shield Gazette明明大大隻字寫住係Monthly, 佢照抄都抄錯

拿 俾多個Source你

http://sportwitness.co.uk/france-josh-majas-salary-revealed-sunderland-exit/

Friday’s edition of L’Equipe has the newspaper’s annual report on salaries in Ligue 1, and for Maja it’s stated he’s earning €65k per month before bonuses. These figures are often questioned, but that tends to be the headline ones rather than for younger players.
不過除返開佢都有一萬歐元週薪,已經多過佢本身係黑貓張約十倍
睇完第二季真係覺得好傷感

有個球迷只係希望係佢有生之年見到新特蘭棒杯,但現實真係唔容易,真係有可能一世都等唔到
仲要比咗兩個溫布萊假希望佢地
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞