不離不棄新特蘭 第二季 討論區

265 回覆
19 Like 3 Dislike
應該簽咗份肥約,坐板凳坐到完約
終於睇曬
好羨慕有一隊波可以團結整個城市
足球並唔係一種單純娛樂
而係整個城市嘅人都圍繞住足球
全家幾代人都捧同一隊嘅篤伴真係好正
辛辛苦苦先甩到 Rodwell 呢舊瘀血,點知又搵個 Will Grigg 返黎撚自己隊波
睇完2季之後
幾想開Fm教下新特蘭
紐迷睇到尾二果集一直都留意開新特蘭啲嘢

其實新特蘭衰落真係唔怪得人,上咗英超都係不斷換領隊,最尾幾季都係啱啱好又有啲運護到級,買啲人都係高薪水貨多

落到英冠又唔知點解原來Rodwell會冇加降班條約比佢逗6,7皮週薪,其實佢再無賴啲可以坐到完約,係降到英甲先同佢解到約

第一季好似個劇情簡介有暗示過熟悉的身影歸來,應該係講大撚賓入波,但片入面得一句旁述同埋個球迷屌佢叛徒咁輕輕帶過

第二季見有人話個ceo好大喜功要喺拆禮物日過40000觀眾入場,其實都無可厚非。英甲喺講轉播費已經好少,主要都係靠門票同merchandising賺錢,要知道英甲時新特蘭光明球場只係開過兩次上層看台,一次就係拆禮物日第二次係之後對樸茨茅夫,所以個ceo係咁谷marketing team做嘢都係啱

maja果到又係策略失當,唔喺合約加自動續約條款,經理人見有法甲球會想斟攞到1m中介費梗係叫個球員踢到完約,球員見係頂級聯賽,人工幾級咁跳都會轉會。之後其他球會見你冇前鋒梗係當你水魚咁劏3m買個人喺英甲根本係超貴,結果賭輸左買左個水貨番嚟

有啲覺得個新班主係平買搏一季升班依家新特蘭都係放梗盤

英聯杯卡特莫射失12碼同埋附加賽比保耶帶嘅查禮頓絕殺真係諷刺

最後嗰兩張圖經典
自此之後無好過 中咗好多回力鏢
第二年紐就升返班 佢地就兩連降

Btw我都唔明點解大撚賓倒戈入波踢新特蘭落英甲嗰幕無深入講 明明最戲劇性
可能唔係大撚賓絕殺
不過戲劇性嘅嘢成日出現喺新特蘭到
冇提過看台座位屙屎單嘢
第一季有集掟雪球已經睇得出McGeady唔係幾鍾意班細路
佢熟悉的身影歸來應該係講緊Grabban,上半季幫新特蘭入12球,但下半季去咗維拉仲要倒戈入兩球
係喎唔記得咗佢
果陣見佢喺新特蘭係隊中射手,估唔到季中比般尼茅夫收番,之後都估到黑貓會仆直
唔係球會要求收番,係球員見到黑貓唔對路所以跳船

Grabban's impressive form for a struggling Sunderland side saw him request to be recalled to parent club Bournemouth, and they activated this option on 5 January 2018, with Grabban returning as Sunderland's top scorer for the season with 12 goals in 20 games throughout his loan spell.
一路睇呢個post

個腦一路播緊首主題曲

On a river where they used to build the boats🎶

But if you could see me now🎶
But if you could see me now🎶🎶😣
其實一路都唔明做乜唔搵免簽,要做大水魚重要入水貨翻嚟,見到呢一幕又諗起第一季喺英冠又係冇主力前鋒想入Ross McCormack,最後俾維拉截咗糊結果雙輸,黑貓唔駛講,McCormack喺維拉被投閒置散+紀律問題搞到越來越頹,昔日英冠神鋒依家無班落
黑貓最高峰時期應該係昆尼+菲臘斯組合嗰期
你估有個有資歷,又肯踢英甲,又可以免簽嘅,黑貓會唔要?
歸根究底隊波冇人想踢呀嘛,加上黑貓本身認為自己唔應該踢低組別,急功係無可厚非
最後3m買果個前鋒,貴係一回事,班主有錢
但係佢哋起碼見到佢係入到波,有成績見到
當時個班主已經絕望,崩潰咁滯,想搏一鋪我覺得可以理解
死敵俾沙特王儲收購,黑貓fans感覺如何
侯城咪又係護級
唸起油渣
好耐無見
炒車嗰個去咗邊?
想知幾時出第六集
沙福城
Maja點解要賣 得個少少錢
新個老闆都好閪
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞