羽絨/風褸/旅行用品討論[18](Arcteryx,Montbell,Patagonia..etc)

1001 回覆
15 Like 2 Dislike

眼見個鬼佬著三件就上到北極?
但口睇就除左最外面個件橙色(唔知咩功能)
第二層係防風fleece(但就咁睇畫面係fleece?咁我買Patagonia r2 fleece無防風功能吧)
最里面個層就保暖底衫(咁我買SmartWool 250既羊毛打底OK吧)

我既問題係fleece可以有防風功能?
嗰件我冇認錯應該係Kab jacket嚟,防風跣水
要睇幾多度嘅,負重咁多行山,而且人哋習慣凍,點同我哋熱帶人
無試過新。
佢左面D圖我覺得唔係個鬼佬著緊個件吧
就咁睇細圖同片2件都錯
根本借D意賣廣告
重點想知鬼佬個兩件係咩
關西機場 Rinku premium outlet 開左Arcteryx outlet.....唉, 去唔到

賣廣告唔緊要,但錯到咁有啲過份
就咁睇下年都未必去到
其實北極自己覺得唔使着好多衫or重
自己嗰陣同朋友揸車入北極圈
大部份時間都喺架車度
基本上都冇乜時間會落車
就算係都有嘢做
落去搬啲嘢 入油 放無人機
有啲活動量
都係好快搞掂返上車
冇乜必要都唔會出去
着得太厚反而阻住做嘢
長時間或者冇運動量嘅着咩都冇用
試過熄咗暖氣
喺車入邊瞓覺
睡袋都要兩三層先暖
去返都唔使隔離就好
但見到個鬼佬得三件衫。件件都唔厚
咁你都要睇埋佢拍片嗰度幾多度先得㗎
隔住個芒咩都唔知,點估
入咗件beta ar
S碼都係覺得太大件
(高168
你睇下啲樹同地就知未到太凍
當然唔使咁厚
而且佢又冇話過夜
Keep住行同係戶外停低捕極光兩回事
唉屌,好想去
正常,beta ar 本身regular cutting,Arcteryx 官網個model 18x 大隻都係著m
如果168 著 S 真係有d 難度,除非身型超級橫
買Mont bell 日本brand 應該會好d
一百個認同,arcteryx太大件,米七著唔到🤦🏾‍♂️
有胸肌有背肌就冇問題
咁件野預你入面仲有件atom lt嗰啲既
一定有位剩
巴打超瘦? 我未試過beta ar
同你差唔多高,著alpha sv 細碼,又唔覺好大
gamma mx 直頭要中碼
我有beta lt ar sv同埋veilance patrol down coat
除咗lt係trim fit冇乜位之外
其餘3件都仲有位著多件羽絨
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞