[錶撚入] 擺低你哋戴緊嘅錶(44)

1001 回覆
6 Like 5 Dislike
有冇巴打有帶開tank諗緊買tank louis, 但係好似得好少款,同埋冇automatic movement 咁
手上鏈先好呀,vintage好似仲正
其實我覺得已二千蚊錶仔,eoniq 背面打磨對得起價錢
冇見過有2k錶背透好過佢,有4-5k 水準

不過認同undone 好過佢,但平價自動錶dress watch,eoniq算係咁
Als carberet
Pp Calatrava tank
我買咗白色面,覺得sharp少少!
另一個原因係之前未戴過白面錶,所以買白色

家母前兩日執屋摷返呢隻錶出黎
想請教各位知唔知呢d款重有冇得翻新
同埋邊度有得翻
你換錶之前有冇試過消磁? 其實真係好大機會上咗磁,雖然你話放錶盒,但唔知你係兩星期都放錶盒冇戴過,定係戴完放返錶盒,你回想下隻錶有冇曾經放近過電腦,手提電話或者電視機,或者工作環境好大磁場。
應該唔難卦 擔心隻錶行唔行到好過啦
而家生活環境真係好難避免會近電器
平時短時間遠距離接近電器應該冇乜問題,見過有人就咁放隻錶喺電腦主機上面,又有人將隻錶同手提電話放喺個袋度一段長時間,咁近距離同長時間接觸就好大機會受磁了,很多防磁錶其實只是防某個磁性一段特定時間,過咗個上限時間一樣會受磁。
我無做過消磁呀... 唔識點樣消
我做文職,隻錶長戴係手,返屋企一除低就放錶盒... 附近無電器係度的... 加上我其他錶都係一齊放,全部都無問題,所以先知道機芯出事... 最後service centre report 話隻機芯有唔協調... 所以AD 最後換了
邊度毻但check有無上磁?
又邊度可以做消磁?
買隻真係用磁石嘅指南針
哄隻錶埋去,指南針受到干擾的話
隻錶就係受咗磁
呢隻咸仔worldtimer 都有HK 幾千都好抵玩
換咗 set 針好咗

今日新買
香港邊到有得買stowa?
巴打呢隻007 幾錢入?
隻Po靚得好交關
幾錢入啊巴打
日本買架3萬幾
同問
所以R爆頭
啲人傻的嗎啦 十五萬買條膠帶 幾好賺我都想賺埋一份
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞