[錶撚入] 擺低你哋戴緊嘅錶(44)

1001 回覆
6 Like 5 Dislike
都好呀.
可能因為我第2日就打去嘈, 同埋冇乜機會有貨換, 所以直接等貨番就換俾我
有冇 推介 OMEGA 20mm 皮帶 快扣
個人覺得5167靚過5711
都睇著咩衫
著suit黎講,5711係神
5167 casual 少少
呢隻正
官方定位nautilus係運動表,著suit唔係應該帶calatrava?
但佢個款的確著suit好睇
唔止係smart casual

照你咁講,所有運動款著suit咪變咗唔好睇?
都要睇owner 個style
我意思係唔太拘泥運動錶款啱唔啱西裝
始終運動錶加防水,都唔代表真係啱去落水
運動錶係全天候戴都得
都係迎合巿場需要而出
近年運動款當道
Dress code放鬆左好多唔太care
Yes ar
而且同樣運動款
撈同pp個style已經差好遠
以現今運動表嘅標準,pp aquanaut同nautilus都太斯文
運動錶真係做運動好多都死梗
其實我只當運動錶係有別於dress watch 的casual watch, 便服錶
Nautilus 皮帶襯suit 應該ok
之前見過rose gold chrono 加皮帶
Btw nautilus/Royal Oak/overseas 呢啲款貴金屬加皮帶個人覺得好正
以前老豆買過隻rose gold 加啡皮帶嘅royal oak 比呀媽但係佢唔鐘意賣咗
Overseas perpetual calendar rose gold 皮帶又係好正
其實膠aquanaut 同全鋼有咩分別 啲人唔買全鋼?
serica 出咗 bonklip 帶 (20mm, 預訂, 五月送)
唔係成日見, iwc pilot 巴打們可以考慮下

外觀上分別,大多人覺得膠帶靚d掛
巴打隻手幾好肉

BTW 膠帶
我一直都係中意aquanaut 多過nautilus
特別係5164a, 可惜無資格排
明白
稅單阿 又冇左隻錶啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞