[錶撚入] 擺低你哋戴緊嘅錶(44)

1001 回覆
6 Like 5 Dislike

咁就買咗三個月了越睇越鐘意
幾好幾好

(網上圖)
gg 本身應該 nautilus 完美啲,五分鐘起貨一定已經諗咗好耐,冇野要改
我都覺
Nautilus 係有種貴氣,錶中blue blood,格調唔高,但係好襟睇
粗獷但型我反而覺得係overseas
RO,戴係好sharp, 戴起轉一轉手腕嘅感覺係其他錶畀唔到,要讚一定讚埋佢錶帶
我睇到有隻5015好撚型 痴線
有無多D故仔聽下
Overseas 以前唔識欣賞
反而而家覺得幾靚
個款好unique
個case 同bracelet 都係有Maltese cross 影子
而且仲送皮帶膠帶
淨係個dial 冇nautilus 咁正
Btw 人越大越鐘意皮帶錶
Overseas 尤其好啱man嘅人戴,太後生戴唔出個味道
佢出過隻磨砂dial (?) 配膠帶連山系都carry到
聽日都準備入隻15500 blue
買得dress watch 都唔考慮保值啦
LUC 啲款個人覺得幾一般
利申初學者睇款先
講起royal oak 個shape
個人覺得hublot 好似royal oak 但係睇落好怪
巴打排咗幾耐?

e隻各位覺得點
我抄價買
藍色面基本上一定排唔到
Search vc overseas everest
Worn by Cory Richards
鈦合金,加布帶

真正運動錶
型到
巴打有貨
唔好咁講
都係一步一步慢慢玩上黎
早啲休息
等你開箱
聽晚再開
晚安巴打
佢自己講既
唔好買56/quai de iile...
又唔係靚,機芯連Geneva seal都冇
完全係呃錢
而家經濟咁差好似好易排到
老豆係landmark 嗰間排半年都冇都排到
如果等到好過食炒價
RO藍面其實個價都會批住
佢跌都係1-2萬內既事
始終鐘意 咁果一兩萬咪當早啲享受
Fiftysix day date/full calendar/Quai de ille有Geneva seal
個人覺得佢哋好似襯自己多啲因為個款後生過patrimony/traditionelle
不過其實traditionelle 都唔錯但係廿幾歲戴會唔會太老
如果traditionelle 我暫時淨係買得起簡單款
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞