[錶撚入] 擺低你哋戴緊嘅錶(44)

1001 回覆
6 Like 5 Dislike
唔知Nato帶會唔會有銅扣呢?
銅大飛個18mm, 但唔洗唔洗加錢.
carry 得幾好, 比返個負評
真係幾有特色
巴打為咗個youtube channel, 頻頻入手新錶呀
應該調轉講,我成日買錶玩所以先開channel🙃
岩岩上rr睇下d 價 真係平左好多
Glashutte 個款咁似als但係價錢平咁多嘅
Fg戴好似唔錯
你好似隻隻 好有興趣
買晒佢
加多小小
You mean 我對好多錶都有興趣?
係呀因為而家我係想自己買人生第一錶比自己
咁睇多啲唔同牌子當然會對好多唔同錶都有興趣
Btw GO panomaticlunar 好靚不過好厚
Lange 1 三十幾萬起
有錢多好
三十幾萬緊係買Als計時!個肉靚咁多
折咗廿零?
BTW lange 1 二手價真係打個5折
認真
我覺得慢慢買上去都係樂趣
巴打你應該手頭鬆嗰批
一開始casio, Hamilton, stowa,甚至CW, Nomos都無傷大雅
巴打知唔知L1 lug to lug 幾長?
Google唔到
紙上談兵唔會解決到花多眼亂嘅問題
落 boutique 試上手最實際
同意
一戴就上電嘅感覺,唔使講咁多
Speaking of entry level 其實我有隻speedmaster automatic
高中嗰陣老豆話唔係真moonwatch 好平送比我返學
有時都會戴出去不過我覺得太細隻所以先想買隻新
其實我只係想買隻大約十二萬內可以戴十幾年之後夠錢買pp/als 可以當steppingstone 嘅錶
暫時真係想買vc fiftysix/quai de I’lle
GO 嗰隻panomatic 都可以考慮吓
疫情冇咁嚴重就去
Anyway thx for your advice ching
12萬內50噚的確唔錯
不過下一隻一定唔會十幾年後
唔諗Rolex Datejust?
見到隔離post日日淨係傾炒價升跌就攰
都唔係傾隻錶靚唔靚
大部份人買勞都係虛榮,鐘錶藝術識條L
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞