[錶撚入] 擺低你哋戴緊嘅錶(44)

1001 回覆
6 Like 5 Dislike
無惡意,但巴打一出嚟做嘢就pp ap als其實好浪費,個人覺得亦失去左享受upgrade過程果種快樂,其實每個價位都有好表
我估應該要十年後先會捨得用自己錢買隻三十萬以上嘅錶
唔中意dive watch 而且我對Rolex 冇興趣
如果買Rolex 都要五至十萬不如加小小上vc
Agger
Expecting something more technical or artistic
明白
不過我唔係打算而家買pp/als
如果我真係想要呢啲我之前就接受老豆送隻royal oak 大三針jumbo
其實而家玩下其他牌子都唔錯
大3針jumbo RO
師兄可唔可以講下唔同價位有咩好錶推介?新手想認識多d唔同嘅錶

而家逐關逐關解鎖幾開心
呢啲嘢響度傾好過啦
下次影近啲,睇唔到隻錶
係每間都有?
50噚有冇咩型號推介?
未必有現貨, 可能要訂.
6吋半手以下
Barakuda
太多啦,不如你講下想搵乜嘢價位,斯文定運動款,潛水定飛行表,呢度好多高人
應該無
我覺得breguet 個dial 幾靚可惜全部都係十幾廿萬起跳
另外有人話royal oak 係game changer 因為佢開創luxury sport watch 呢個category
但人個人覺得相比起nautilus 或者overseas 佢好似比較粗獷
唔係好睇得出luxury 係邊
50 fathoms 係唔錯好有heritage
好似係早期嘅dive watch
到而家個款都幾復古
如果我買dive watch 十二萬內會揀佢
不過如果冇限budget 就想買白金藍面/鋼chrono aquanaut
breguet 有 Type XX, Type XXI, pilot 錶,都靚的。brequet pilot 錶有其歷史性,唔係人出我又出果種

再上一浸就係你講果浸
我覺得果浸係 la marine 無咁斯文
la classique 唔係成套 tux 都唔知點襯
而家就梗係唔覺
老老實實我都唔覺

不過可以想像下嘅
五十年前邊有鋼錶敢賣咁閪貴
邊有 dress watch 敢出大過36mm
佢就係要出到咁梗眼,同埋咁貴
等其他人都望到你戴住隻貴錶
佢哋隻pilot watch
我以前以為佢哋得dress watch
我都覺得係ap賣鋼又大大隻royal oak賣得貴到同一價錢當時可以買十隻Rolex submariner 所以先比人話係luxury
只係唔知佢手工上係咪真係咁luxury
咁royal oak 嘅手工同打磨好頂級嘅
特別佢條鋼帶
我個人覺得佢錶身同錶帶打磨都好睇過nautilus
其實斯文錶,仲可以考慮chopard 嘅LUC 。
佢自家luc 機芯,特別珍珠陀好好J
最大缺點係chopard, 女人brand, 唔出名同唔保值
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞