[錶撚入] 擺低你哋戴緊嘅錶(44)

1001 回覆
6 Like 5 Dislike
呢隻正
Micro brand

唔會吧,你當我手指真係勁過加藤鷹先。
el primero 一格0.2秒 (一般28800bph就0.25秒)
支計秒歪咗,如果件事係0.2秒完咗,個讀數就已經錯啦
呢啲真係著草可以拎去當
成個金幣
其實我都唔明樓上個論點,假設由「對唔正」嗰個位走到正12嗰個位要0.2秒,開始計時0.2秒就停,支針去到正12,咁睇讀數,係計左0.2秒定0秒?
信唔信就睇個人喇如果你認為機械錶可以做到電子錶咁嘅效果,不妨一試(即係所謂嘅機械錶可以反映到0.2秒內發生嘅一件事),而你又可以順利咁係錶上”讀”到
佢講緊植樹問題,
佢話計時係數間隔,都無錯
但係植樹數手指係由一數起
計時由零數起
你 challenge 我手指無意思
而家討論緊係使用方法

今日戴隻唔歪嘅。一比一打和, super!
係唔難認既
認真講.. 我的確覺得佢造工幾好,有帶底係防水料,唔怕洗手整濕
買呢隻感覺上好過果堆用孔雀,海鷗陀飛輪嘅 microbrand
巴打們點睇Mido呢個brand?好似比起其他入門錶無咁多人討論
窮燃新手想買第一隻機械錶,預40K樓下
話晒第一隻,唔想買二手
返工唔駛著西裝,普通裇衫西褲,放假出街casual look
唔想要太斯文嘅款
本身睇中Omega seamaster 300同speedmaster 月球錶,但手極幼,只得6吋多啲🤦🏻‍♂️,42mm係咪太大carry唔到?
大家有咩建議?
都係好似我咁手幼嘅巴打,你哋最盡會carry到咩size?我自己覺得40mm好似已經好大....😨
IW387902
呢隻條帶正
Moonwatch 好錶嚟嘅性價比高,另外iwc 3777,mark 18 或者top gun 41 ,Tudor BB , S&G Chrono
Speedy 話就話42,上到手似40
去試吓size 先
我6.25‘,40-44mm都有,其實最好用lug to lug計,46-49mm應該都fit
有無睇過tudor bb58? 手幼L係好選擇
同你一樣 6 吋多啲
我覺得我最盡係 40 / 41
不過認同 Moonwatch 上手感覺唔會太大
你可以再試實物
omega 錶上手唔覺大
moon watch月相46.5mm 都似42,原版更覺細

反而iwc其實顯大
真,moon watch 上手會細左
手粗,moonwatch上手其實唔大
都係個句,去bt trytry 先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞