Microsoft公開Xbox Series X spec - 12 TFLOP, 16GB ram, 1TB SSD

244 回覆
11 Like 2 Dislike
我估今晚講埋啲介面,新功能之類
冇乜實際spec
連真機樣都唔會見到
SIE 出乜我都照買
反而睇吓其他廠仲好睇
Joy con drift
Elite 2 都唔差呀
玩日系GAME多但係如果價錢差唔多性能又差XBOX好多其實都幾難揀
GDC係對開發者講嘅
都幾難唔提啲SPEC
如果有steam就唔買PS5轉買Xbox Series X
但pc市場 m$同steam都對打緊

就咁睇冇理由走去加入對手到

除非epic真係勁到令steam覺得自己冇危機姐
如果唔係市場上又好似冇咩平台可以同到steam比
講真我覺得有steam既機率係幾大
xbox雖然硬件屌殺三方,但都仍缺乏致勝關鍵
佢再唔亮多張王牌的話
都係墮入返ps4王朝既黑暗時期
但pc市場 m$同steam都對打緊

就咁睇冇理由走去加入對手到

除非epic真係勁到令steam覺得自己有危機姐
如果唔係市場上又好似冇咩平台可以同到steam比
M$要同steam鬥就唔洗益咁多自家game俾對方,而家靠xgp都搵到自己位置
同埋佢係對住sony先似返競爭,對住老任或value幾咁友善
我覺得性能會差過XSX,因為如果頂硬上同MS鬥性能成本會好甘,性能差D但可以去返個傳統價位會比較好
最尾香港人都係買ps5
本身有部ps4pro,睇完確實有啲想十二月買番部xbox,一嚟可以玩番啲xbox獨佔,二嚟可以過幾年等ps5啲game夠多先換番部ps又可以繼續玩啲新game。
自從仁王 horizon zero dawn都上steam
就對ps5無乜興趣 獨佔得返幾隻
加上如果xsx平 配合埋佢個game pass變到好抵玩
連cyberpunk 2077 買xb1版可以免費upgrade埋xsx版
game又開始誇平台 例如cod
現時咁睇 下代ps5危危地
老任同ms直頭fd添啦...
又cuphead又ori...
大亂鬥同佢借人都即刻應承,老任都識做幫返佢宣傳xb1
Gears
Halo
Hellblade 2
Forza
Ori
一段星斗市民 老豆老母 : Microsoft Xbox x ? 新文書機 ?
咁阿邦阿卡我覺得唔可以入老任數嘅
我覺得係碌緊櫻井嘅卡多啲
之後就會有人話pc玩到唔撚算...
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞