Microsoft公開Xbox Series X spec - 12 TFLOP, 16GB ram, 1TB SSD

244 回覆
11 Like 2 Dislike
X1 同 PS4 就好好笑 Sony wins by doing nothing
https://youtu.be/kWSIFh8ICaA
實情嗰時係老任同M$一齊自爆玩死自己
兩邊公開新機都搞到成pat屎咁
https://news.xbox.com/en-us/media/

呢度好多圖同gif/片

(Expansion unit直接駁CPU無delay)

https://www.youtube.com/watch?v=NOoJ6ucEY8g

1:24:40
no new restrictions on used games
成半分鐘歡呼
跟住PS4 graphics又好多都比Xbox 1好 呢代真係未開打已贏左

好期待呢代
其實如果唔玩啲槍波車game, 有冇必要咁高性能
幾中意佢個換game功能
唔係必要,但係有就係方便啲
希望PS5會抄咗佢
若果d FPS game support 用mouse/keyboard就買
啲人可以幾無知先講得出N記玩完
講之前可唔可以睇下N記同AMD股價同巿值先
手制樣衰左
淘寶山寨貨 feel
其實MS尋日公唔公佈Sony都會講,因為係當初GDC既內容黎
如果GDC唔取消就係呢個星期開始,而家取消左就錄返原本既內容聽日播
真心覺得唔同
mac pro 2013 係低風阻設計
佢而家呢個heatsink 同一般公板顯示卡散熱器無大分別
heatsink間隙都好密下

我希望真係正如之前有人話,機箱內無任何位置airflow
否則硬件與硬件間的空間,已經夠影響
特別係一年半載,當塵埃存留在heatsink時,風阻進一步更大
內部熱空氣要吹走真係唔容易...
風水輪流轉
今期應該到Sony做on9野
御三家全部用過N記
三次都中大伏
唔見得M$宜家唔on9

做好獨佔game先再講啦,xbox嘅game pc全部有,我本身有pc使撚買佢咩
都唔知講第幾次,砌一部同級PC要幾錢?upgrade要幾錢?
而家都有
唔係個個有gaming pc
何況砌部2080級別gaming pc可以買Xbox series x + ps5有突
今次可能會買 玩佢唔洗pc搞黎搞去
冇steam點同pc鬥
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞