已入三張期油,等賺首期

1001 回覆
500 Like 23 Dislike
我第一次試買3175
仲有隻油係3097,但感覺上佢怪怪地,
有巴打分享過3175算貼油價,就出擊佢試下

遲啲再落多少少注
如果打杖個油價會點呢
咁真係時也命也,
石油黃金一齊火箭升空

重鎚石油黃金再撞啱打仗,咁真係抵佢發達
到時賺埋可能拎黎買軍票
我地呢代人算唔算見證歷史
無限QE...
其實未必..宜家金都唔係好發揮到避險作用...
希望你燈到落16.1

等我入埋再爆升齊齊發達
講真油有成個組織操控,邊會比你跌到死丫,,諗下買半山定南區好過喇
要守半年
等半年發達好抵,其實佢地知自己決定會令油價跌,會唔會一早put定,其實依家仲搵得好,到咁上下又會推番上去,玩爛左佢地都冇so
如果每月轉倉蝕少少價而最後真係只係升得上40蚊我都覺得好值
講緊已經用一年執多24萬
雖然最後一年內賺唔賺到都係未知數
好似好多人等緊穿20入貨
DOW18400+1
18050止蝕
訓教
on9 買美股要轉換匯率唔抵,信用卡入錢出錢有手續費,交易時段仲要係半夜,既然有3175,港股好好多,洗乜玩uso
又升無位入
同意
睇黎18050真係短期底黎 試左6,7次都唔過
已經有兩21蚊
但有冇位入係相對既
21蚊入但跌到19又會話早入左
21蚊冇入但跌到19又會覺得未到
都係睇有幾多防守能力

講多次 冇人可以最低入最高走既
5.6入左3715 睇住比人食價好心痛

就算真係升都唔知打唔打到和
你嗰陣油價幾多錢先
26,27 好似
19100走左
執700點
咁我買即月升,下月跌,係咪賺硬?
首先你要期貨係做乜先
期貨係買賣雙方達成合約
係一個結算一日賣方要用合約價錢賣某樣貨品俾買家
買家認為結算時價格會比當刻高所以先會選擇買期貨
賣家就相反

用番油做例子依家5月$24.3
代表市場認為5月結算時原油只值24.3蚊
而6月高5月$2.3係因為市場認為時間耐左到6月油價升番d
越近結算差價越少因為時間距離近左
但都有可能某啲消息令市場認為之後油價會跌
即月價高過下月 所以唔一定賺硬
但上面情況出現比較少既 通常跌就即月下月一齊跌
BTW 12月高即月$8.5添
利申冇乜研究過依個玩法 但上面都有巴打講過可以沽下月對沖下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞