[還健康嗎] 西裝、皮鞋、皮件討論帖 (34)

1001 回覆
5 Like 5 Dislike
Budget?? 你交低budget好多人幫到你
我改咩名都會先自報身分
睇左咁多版反而想知來緊你有咩 bespoke (鞋 or Suits) 想試
目前短期wish list唔長,sport jacket想試Davide (G&H,講個趣事,其實入面既cutter受訓都來自唔同鋪頭,poole既有、A&S又有,佢地bespoke部門採取放任政策,每個人有各自習慣既cut法並不統一。);想試Edward sexton 既黑色vicuña great coat (用佢鋪舊stock pure vicuña 其實不算貴);想試一套F. Caraceni既suit。

鞋想搵Noriyuki Misawa;想搵Delos(Berluti);想試Patrick Fred。暫時係咁多了。不過試條鐵咩,出去都出唔到。
$500 per one ? Thxxxx
好!!

去到應該會忍唔住做多套西裝

呢度好多師兄都推介
有無試過prestitch? 想聽下大家對呢間既意見
戒左買野了
吓話,你估有無人信?
好明顯係目前去唔到買,而唔係戒左
想問喺陳記做LGB嗰位巴打做成如何
有冇相睇?
想問下有冇人試過外國style咁著白麻去沙灘?
會唔會好易GG? 整件平既玩算?
carmina forest last 洗唔洗平時size大半號?
恤衫定外套?
Great coat 都有諗過,但驚自己carry唔起
今日著緊去沙灘
恤衫定外套?我打算恤衫咋
買左番黎就有辦法著架啦,如果個個要金城武咁先著咁佢執柒左十世
恤衫 熱到仆街
想問下沙會不會磨爛件衫?
會唔會污糟到洗唔走
唔會喇 淨係扣一粒鈕 瀟灑
白麻恤衫緊係無問題,咪好似著件夏威夷恤咁之嘛,不過沙灘應該配條短褲。
呔邊到有靚啲既款/多啲款
想揾淨色 唔想太令既絲綢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞