脫髮 救髮 植髮 用藥 買藥 討論 你問我答 16

1001 回覆
3 Like 4 Dislike
minoxidil係咪用開唔用就g g
我都有望頭箍型,我諗分半鐘你要預全程用手扶著,所以都唔會話唔啱既
但如果呢個價錢,其實會唔會買其他牌子既頭盔型好啲呢?我見有啲牌子頭盔/帽係放係頭度照半個鐘,感覺方便啲
終於睇曬篇嘢
除咗sample size細之外,SD都幾大...
同埋好似唔多見有分別..

特別Thickness of the hair(mm)
MO係0.0095±0.0087
Placebo係0.0189±0.1018
即係重幼咗咗?

其他
睇4-8week啲數好少少,一去到12week就怪怪哋

再加上funding來源,我覺得無咩參考價值。
我驚個頭太大,放唔入個頭我大頭仔嚟。

我都有望過下帽呀,但我驚如果用帽會俾啲頭髮遮住啲光,落唔到頭皮。

btw,巴打如果得閒第時上嚟updata下個hairmax成效畀大家參考下
Irestore有冇人試過公司返咗幾板
可應真係要食保記了
巴打除咗用呢個 有無食用藥/用生髮水?
用咗minoxidil 一年幾,但從來都冇搽藥係髮線度
即係bizoral係nizoral既進化版?
停留2分鐘
醫生話2分鐘都ok
醫生話我個頭有脂溢性濕疹
打錯 nizoral
咁你覺得有生髮係因為minoxidil 定真係個儀器
緊係唔得
你無好轉就試五分鐘啦
甚至6-7分鐘都得
人地個說明書都寫明5分鐘
你個個咩醫生黎
脂溢性濕疹既係脂溢性皮膚炎
唔係傳統濕疹
基本上nizoral就搞得掂
同埋最好隔日就用
唔好一星期先用一次
一星期一次你半年後可能先有好轉
濕疹 好似係 皮膚炎 統稱姐
脂溢性濕疹 係未 即係 脂漏性皮膚炎?
如果係都係真菌問題,都係果支藥性洗頭水。
不過我聽人講過可以幾隻唔同抗真菌成份洗頭水輪住用,費時用死單一成份
想問下你地用5%係一日兩次定剩係夜晚
朝早用完個頭實好油 出街實比人發現個頭一舊舊
但想洗走嘅話聽十年巴講話要等3粒鍾之後先洗得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞