脫髮 救髮 植髮 用藥 買藥 討論 你問我答 16

1001 回覆
3 Like 4 Dislike
我諗住下次佢返香港見見佢,睇返佢之前植我同E家有冇無分。如果無,我就一定會搵第二個。
你唔介意到時可以睇吓我個效果,到時你自己再決定植5植。
我都留意緊其他,睇個肺炎完左再決定,應該10月,7-9月呢d天氣植我驚對個頭唔好。
多人搵係真,我都知好多人話佢做得好。

可能真係我自己問題。唔關醫生事。
想問下買保康絲要唔要醫生紙
泡沫5%真係好方便
保康絲要,買呢隻啦,1開4又便。
點方便?
呢隻邊度有??
想問下如果甩既頭髮係冇白點係咪唔正常?
我係就咁有黑色一點
我睇啲YouTube ig
韓國有啲做出黎都好靚
不過本身都係想台灣做
諗住預6-7萬港幣 包埋機票食宿

你做以根計定株計 兩面都各有自己selling point
台灣有人討論過大豆異黃酮會唔會幫到手抑制dht 要睇身體有冇equol(唔記得點串)
要有呢樣野 先做到抑制dht個效果
如果唔係 身體會將大豆異黃酮轉化翻雄激素
鋸棕櫚 傳聞係 印第安人 古代用嚟醫前烈腺(都係關DHT事嘅病)
有幾份paper話有助改善雄禿,有鬼佬當佢弱化版保記食。
我追過下連登舊post,有巴打話無用,有巴打話有用。
不過可以肯定嘅,功效一定唔夠保記勁。

另外生物素個啲,係生頭髮需要嘅營養嚟,不過除非你係營養不良而脫髮,否則應該無用。
有冇人有醫生介紹,最好有得驗血嗰隻
無錯。
西方科學角度,要係Equol Producer先可以將大豆異黃酮轉做Equol。而的確唔係人人都係Equol Producer。
但曾經有個研究指出長期食大豆會令人自然變成Equol Producer。

中醫角度就純粹講緊補腎(西醫嘅泌尿系統),腎會影響頭髮。

我個人認為大豆本身都係康健食物,一試無妨。唔過量就無咩所謂。
不過真係唔好有過高期望就真,始終保記先係公認最有效(至少西醫角度)。

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞