買二手樓可以叫aa狗回幾多佣?

244 回覆
23 Like 33 Dislike
咁撚叻就唔好搵aa買啦 人地都要時間精力同你去睇樓 話人唔值個d同大陸人以為自己有錢就聲大大睇低人有咩分別 1%又要同公司上司同事拆 最好人地袋五舊水好啦係咪?畀到車費唔蝕咪得囉
可以企硬?唔係簽曬回佣紙?
回佣紙可以點挽野?分享下?
Sale 貴野扮平?指一手樓?一手樓有曬價單仲點樣sale 垃圾?
我都唔係太清楚,大既
如果你唔知回佣紙唔提或者略略帶過
或者你知有回佣紙佢會拖住你如果係抽籤盤抽到前籌唔通放棄咩,同發展商簽咗樓書,個agent唔洗問你拎佣因為係發展商出佣,變相你買樓既錢有小部分係aa食咗

致於sale野方面就會sale啲特別高佣有獎金,你幫襯完佢佢事後唔理你,我見過有個新樓係有定期斜坡問題,每4年業主團要出一次錢維修
咁我搵佢入飛前簽曬回佣紙應該相對穩陣?

同埋實際上發展商幾時比佣佢地呢?
姐係佢地幾時回到比我呢?

係會穩陣啲,有曬條約

冇伏,但通常一手係用信用卡預支5萬訂金

比佣方面就睇發展商,不過你可以定時定候追aa煩下佢,等佢都追發展商
如果買咗你可以追發展商,應該到時會有佢熱線,咁發展商聲稱出咗咪追個aa同佢間公司,因為佢間公司收到筆數都要做手續拆數先落到aa度,再轉俾你
睇樓果陣張睇樓紙寫要比1%佣
定其實唔洗理 照樣可以deal?
二手樓 一開始睇樓果陣唔方便即刻同AA講回佣既野 始終未睇岩
但佢一開始直接寫1%
同問
同問
之前有ching講過,唔好用自己名簽
呢招比較適合換AA果陣用
但如果用同一個AA 我係咪簽佐就等如比佢lin住喉嚨 冇得deal?
可能好蠢,但都想問:
如果未婚妻/未婚夫簽得唔得?成交個日未結就未算配偶?
其實樓主都幾cheap,每份工都有佢嘅價值,話低學歷嘅工就係狗,唔值得比錢,但明明人地真係幫你做緊野
出去食餐飯都有侍應幫你啦,你食嗰碟飯個價都包埋落個侍應到,你威嘅可以直接自己去廚房拎飯,自己抹枱,但你唔可以話人地份工冇用
aa袋份佣出糧根本應份,但你講到自己咁高學歷但就做到個小人咁,壓人份糧,可唔可恥

利申:唔係做地產
終於有正常人肯講野
事實上我買二手樓果陣都無比足1% 但都係意頭價 88折咁
我唔會r 到2折俑咁樣衰囉

同埋如果aa 有料佢係會搵到d 暗盤 真正有水位既盤比你 當然你唔好成個西客咁既樣

我係aa 都唔會比好盤你

樓主呢d 人唔會買到好樓 去買一手樓算啦
如果個aa幾helpful
想比半佣佢
私底下唔經地產舖有冇問題
正解 g持 我老友做將軍澳中心 跟左個買家成半年 樣樣做足 左撲右撲 最後鋤到個勁荀海景 買家比2萬佣慘過做租 好彩業主比足
出面做洗大餅一個月萬零
AA狗咩服務都無淨係吸血憑咩叫人畀十幾萬佣
根本樓應該好似股票上架有升有跌
明碼實價fast trade fair price
搞到咁唔透明都係畀啲aa狗地產狗掠水
睇黎你都幾悲哀 睇過樓未 叫過人幫你搵荀野未
幫到手咪收得足囉
問佢幾錢管理費都答唔出
問佢車位比例又唔知
點俾?
最後先要求減多數都得
你唔做大把人做

全港得你一隻aa?

邊度練拳爭客?🙈
首先你係比完1%之後再比半俑佢定點?
如果你本身寫0%俑 之後私底下比半俑我諗佢要過左公司果關先得
細aa 果d 通常買家免俑 淨收賣家果d 就可能得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞