買二手樓可以叫aa狗回幾多佣?

244 回覆
23 Like 33 Dislike
你講咁多做乜
說好的12m樓呢
有需要比你睇咩?

想乞人放盤?
你有冇成功過direct deal啫
唔係用direct deal黎兇AA減佣嗰D
冇就唔好講到食硬個盤啦
點解做醫護得香港人尊重

做aa9咁多人憎你地

反省下啦

抵你死架

自己成世買唔起

日日精神分裂叫人買

學歷低日日hea慣懶慣食老底企街煲煙污染空氣

人到中年搵唔到食又無能力轉行

著慣西裝呃埋自己以為自己專業人士

其實一個中五都做得既位有幾專業呢?

所以我都支持你地練好d拳

去新樓盤打下比賽娛樂下買樓客啦
真係諗唔明點解要比佣 仲要買賣雙方各1% 而家都樓價咁高 閒閒地d佣都10幾萬 到底憑乜野
講到明1%仲要現兜兜你先咁覺啫
大把買賣唔止1%冇講出嚟啫
咁攪笑, 叫人做野1蚊都唔洗比
可以上網自己搵, 唔洗比佣, 直接去律師樓做合約.
4,5萬1單deal喎唔做都唔可惜? 唔講以為你平時月入廿萬唔憂做咁
1蚊都唔想比又想用人地服務呢d人根本離撚曬譜 但買賣雙方各1%按而家樓價黎睇都一樣好離譜
我果單AA減到唔收我咁滯咁我的確最後冇direct deal, 個價都合理咯,做咩要搞到咁薑?

不如問點解你會覺得當時我唔敢direct deal? 如果當日佢唔減到我滿意,我真係唔怕飛起佢,我亦唔覺得有任何風險,你唔好諗住兇到我

利申:law grad 專業人士
冇話一蚊都唔比,點解唔可以negotiate? 冇野係手去兇人,萬一aa企硬咁點? 你咪試下簽哂睇樓紙簽埋臨約先傾囉,aa彩你都on9 冇野係手兇人唔係negotiate,係叫行乞
因為識玩嘅AA有好多合法嘅方法應付呢個情況囉
當AA真係放手唔搞單嘢
業主都可以好古惑唔講其他,你點知業主同你講個價係底價?你堅係識個業主就另計啦
利申:前AA狗
如果真係搵到業主direct deal
咁其實少少都可以唔俾啦
唔係話你唔合法或者唔得
但盤係人哋俾你睇
睇中咗你又自己搵方法去聯絡業主
之後又要r 返個agent 減佣幫你closing
唔係話唔得...肉酸啲囉...
幾萬蚊要減咪直接講
agent 自己計過數做到咪做
做唔到咪下個囉
而家的確係好多時業主買家都收唔足
等於一手要回佣
亦係好平常嘅事
唔需要做咁多動作又話要迫人減又剩
明買明賣
都係生意啫其實
純粹個人意見
咁多年都係咁, 就算日本,馬來西亞一樣
大陸賣樓都一樣比完 1%, 重要問我攞利士。。政府冇管制,只有講價。
一係買新樓, 一係上網直接業主買。免佣。
佣金行業係咁好賺 。。保險, 律師,車行,可能好難,好耐先開到單
我以前就跳Bar,由10幾-30幾
一手同二手都有唔同
而家幾多就唔知喇
一般無跳bar 咪10幾%起
最盡跳到20幾30%左右
我上邊都話,減佣咪減佣囉,唔使用個咁肉酸嘅理由,減得多唔係個理由好勁,係個agent未開單啫
agent 角度,最重要係單deal 傾得成
如果業主個價係真係差幾萬蚊先到你budget
或者掉返轉可能買家出價差少少先到業主底價
咪兩邊佣金就一就
無咩所謂嘅
真係落到agent 袋都係有限錢
呢個行業入行門檻低係事實,但唔代表個個都讀唔成書
好客嘅話減少少佣有乜所謂 但對住你呢啲咁嘅閪客你做埋我個份啦 對呢行咁多不滿你咪自己揾業主啦,睇下有冇人理你
唉,都係做豪宅好好多。班窮人拎住二千萬都冇又以為自己係大爺。半山果堆拎住5,6千萬都冇你哋咁西。我哋上心少少都同個客慳左幾球
利申:兼職半山AA
同埋其實Direct deal 唔煩
係小心列好哂啲傢俬電器
日期傾得準確啲
而家兩邊都經律師樓
問題唔大
仲有睇你買幾多年樓
有啲臨近維修要傾埋個維修費用邊個負責等等
如果真係想慳的話建議直接上網搵業主盤
自己做好哂$1都唔使益人
你唔做

大把人做

搵你帶完睇樓

再搵個新移民大媽低佣買

你又可以點?

慢慢揀客囉你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞