買二手樓可以叫aa狗回幾多佣?

244 回覆
23 Like 33 Dislike
風險我上邊咪講左囉, 市場上邊既業主有咁純情? 全部都狼黎架
講咁耐, 你買過樓未? 如果買過, 係咪direct deal先?
利申:朋友做過aa 依家去咗發夢

aa份老底雞碎咁多,自己都養唔起 做你單800萬樓 係業主同買家各收0.5%,即係得8萬數,仲要被公司扣,隨時冇錢落袋,要用咁多時間精力幫你鋤業主,又要同買家傾掂,你估有幾多aa肯落力幫你做?
你搞清楚
值唔值 好唔好做 兩件事黎
你唔好做 係因為要一班人餓狗搶屎 但你搶屎呢個行為冇比到8萬蚊既價值我
我就係用呢招減左佣 上面我都講左 我真正目的係減佣 我會比返aa應得既價佢賺,唔會去到咁盡

我教過好多朋友同事用呢招,唔駛質疑
叫左雞係要比錢
200蚊合理 定2000蚊合理 好多因素考慮
我都唔明, AA我又做過, 買家個角色我又做過
都叫清楚知道個遊戲個玩法丫
呢度講得既我知, 唔講得既我又知
我自己買樓都要經AA同俾佣啦
講個真相出黎都要俾人質
你未分清一手同二手係二回事,做一手就係R人跟佢睇樓,你肯跟佢就搵其他資深同事同你傾,一開單就百幾萬,你估aa寧願企街搶一個客定曬水曬力幫你做二手?
多謝哂
小弟最近都準備第一次買樓
你唔講的話以為真係要比足

除左佣可以減之外, 重有咩位可以減到㗎?
想R晒全部著數但講到AA唔值
你呢d咁既客唔好覺得好多人爭住搵你做
因為AA係狗, 食水深 全世界都知, 唔回係佢仆街想食晒D佣
你都傻
冇人叫你一開始比aa知你想減佣
去到最後關頭先黎料
佢講到D人工舖租唔使錢咁D盤收番黎冇成本咩
不過餓狗搶屎我係認同, 成班MK仔一齊做爛市亦係事實
你用幾多成本關我咩事?我有叫過你做咩?客人只睇服務價值,我幾時有agree過比1%佣?

你服務唔值就係唔值,我一定最後關頭殺aa佣,成功過,引以自豪,亦親身經驗教哂親朋戚友
識玩
一手唔同,我會鬆手啲,要回得太狼多數抽唔到,個人經驗,係黑箱作業,可能係我唔好彩都唔定
係,如果我買一手殺得狼過你(帶住朋友上去),但二手唔會
最後關頭係簽臨約前?
我同你相反,一手好鬆手,一手太狼多數抽唔到前
要雙方都係有經驗嘅買家賣家先有機direct deal。
調返轉如果你係首置買上車盤,你直接搵業主傾都有風險,始終唔一定遇著個良心業主。
二手樓要減佣咪直接同AA講話有興趣買,佣個方面要求減幾多。
成唔成本係地產公司同aa嘅問題,同客人無關,我淨係知啲aa好似狗咁撲埋嚟

「寧願企街搶一個客定曬水曬力幫你做二手」呢個選擇根本唔成立,大把aa一手二手都冇佢份啦
所以真係睇得出香港有幾多西客
但AA又真係有好多害群之馬
係香港搵食真係慘過食屎
減佣緊係最後先傾架啦, 唔好覺得自己如獲至寶咁先得假
個個買家都係咁架啦不過印度人除外, 佢地真係一入黎就會講減, 好on9
有成交就係市場價, 有人俾個佣就係合理價, 唔到你話值同唔值
所有生意都將成本轉嫁俾消費者架啦
你咁講不如行入茶餐廳同佢講你杯凍檸茶只係值6蚊, 人工舖租通通唔使計
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞