買二手樓可以叫aa狗回幾多佣?

244 回覆
23 Like 33 Dislike
其實我減一半佣再自己私底下比aa (say 0.2%)個aa 都可能有賺,佢又會唔會同意定有其他野consider?
一黎犯法
二黎aa唔會咁易信你, 你最後唔比返會都吹你唔漲
我減到俾0.6
上面條友唔係俾足一隻咁笨柒呀
上面好多真心以為一定要比1% 洗哂腦
呢啲全部係可以negotiate 傾唔埋躝就no deal
其實你搵老婆簽睇樓紙 一樣可以告你
有案例 家人簽但係自己搵第二個買咗一樣告得入
到時俾人告唔好喊
1%都畀唔到唔好買啦 咁醒自己搵盤囉
以前買樓
Aa開我1.6m 上去睇樓
上到去同業主傾得開心 佢話佢賣103萬
之後個aa 呆撚左
Confirm 買之後
佢跟得唔好 我自己搞掂唒所有律師 文件
我投訴佢 佢話佢會比人釘牌
就比左25K 利是 同送左部電視比我
400萬
0.5%佣
390萬
1%佣

咁就大家都有著數
比到就要比?你多多錢都唔夠啦
案例係邊一個?
咁係因為佢冇係睇樓紙上面既買家定義刪走其他人同埋係睇完樓先簽,睇完唔簽都吹我唔漲,我話要刪走先簽都吹我唔漲,我已經知呢個單位放緊,搵其他行搵返個盤出黎唔難,搵業主出黎都唔難

再者,我睇完先簽,唔再搵你呢個aa提供任何服務比我, 張野已經冇法律效力

利申:hku law grad
AA鳩up靠嚇要人比佣姐

為口飯要靠嚇

內鳩酸
嚇鬼咩

弱智

同朋友一齊睇樓佢唔啱唔買

我買左又要比佣你呀?

你好等錢開飯呀?
我自己同幾個身邊既同事/朋友都冇俾足佣,根本tum下agent, 唔係好撚西既客,AA點都會俾d甜頭,除非個盤本身勁多人睇緊就另計
個個aa咁順攤我就唔駛兇人啦
扯開少少,我見過一手樓有個人抽得好前下,aa企硬一蚊都唔肯回,最尾一拍兩散
比番1%你
即場搵過第個AA算
唔明一手樓AA有咩貢獻
咁你比幾多
做二手落力好多
一手好多陰招

係咩意思
求教
咁跟agent 買一手 有咩要留意?
我冇做好耐喇,留番俾其他人答
等睇點樣一蚊都唔比方法
二手方面,首先搵盤俾你都要時間,要同你鋤業主但唔好咁得罪佢,又要討好你,同你簽睇樓紙又要陪你出街睇樓,跟住你睇中咗先開始傾價,簽臨約正約又傢私清單又check裝修野,仲要搞律師上會之類一炸問題,仲要俾你隨時R回佣

一手方面,企街撈你唔洗有牌你之後追究係追究佢間公司,但係佢可以拍屁辭職,簽回佣紙果陣又可以挽你一獲,sale你特登sale貴野扮平,點知自己俾人當水魚。

大概呢D問題,我唔係做aa呢行都唔係好清楚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞