[突發] 葉子祈發聲明解釋人血饅頭論

274 回覆
61 Like 154 Dislike
係議會鏡頭面前倒幾舊饅頭
除非俾對家見到民主派有幾兒戲之外
有咩實際效果同作用?

點on9都要問?你係冇獨立思考?
明白佢嘅想法,

唔滿意嘅係佢啲咁激嘅行為同態度係對同路人,

手足做錯,有道歉,應該原諒。

加兩面雖然出發點唔同,但都係為咗手足。

兩面都應該要體諒

不過見到樓上又話割,又用黑白觀分化,現曬形啦,五毛
改個名就叫食人血饅頭
雖然我支持改名
但係我都覺得個名唔係太好
分化黃絲?分化同路人?

如果將民關都算同路人,咁白頭佬都係同路人

利申將軍澳人,樓外議員正正係將民關
R 爆頭。。。
我地未完成手足心願咁起來做咩
唔好搞噱頭嘢做正經野
巴打上年投左俾邊個?
要同將民組講
將軍澳民生關閉組關閉左佢算啦
將民關 from day 1 已經唔係同路人啦

反修例投票缺席冇投票,將軍澳遊行propose遊埋入cctvb兼行勻自己啲選區,拆手足roadblock,係咪仲想我數落去?
樓主開過個po啦
Peter攞料都唔知係咪有親
我唔同意私底下傾唔得個 point。

民主世界係每人有唔同意見,亦都應該拎晒出黎傾。但傾完先上枱係唔代表冇民主,而且更是一種紀律。你見人行會成員一向都話裡面會有唔同聲音,但集體負責制口徑就要一致甚至要幫人家背書。如果唔係就冇集體力量。

佢可以話佢地從來唔屬於一個平台。但除非真係完全唔當同路人,如果大家都算黃營我係覺得應該傾左先。無論如何堅持提冇共識提議,又或掟人血漫頭,都只會產生負面效果。
根本佢用咩理由都justify唔到議會上丟饅頭呢個行為
有能力嘅咪就咁提出暫停討論投票過咗咪得
將民關係仆街 咁咪一早係議會外屌囉 做文宣囉
特登係鏡頭前做show係為咩?咪一樣食緊人血饅頭

邊個再話將民組係同路人既,麻煩向所有義士道歉

左膠即刻潛水
咩叫港共政府資源 ? 啲錢市民架

公園改個名就出盡力
富康花園業主遣責黑警反而hea住做
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞