有咩黃嘅攝影YouTuber可以睇

434 回覆
112 Like 12 Dislike
係咪就係成日講xpro 3個初心
老老實實 伍sir d 19片點同sp比
伍sir啲片次撚次都係開住個mon 9up
5分鐘嘅野講半粒鐘 吹下自己幾叻大學教攝影 相都無張睇下

人地SP真係有心拍有心剪 就算係youtube片都睇得出人地對製作有要求
澳洲啲片幾日剪做十幾分鐘 點似得伍sir開著個web cam 9up半個鐘又一條片 剪都懶
除左器材 又會實戰教人像教街拍
係Stephen 份人睇落串啲姐
情sir雖然成個咸濕伯父咁 但睇啲相真係有料 睇佢照人像都係種樂趣 影到榮仔睇相靚過睇片
膠攝段x100v試機真係笑死
不停講初心
不過富士無左十字制用touchscreen真係痴線,個mon又反應慢
我都覺得伍蛇口水佬.......睇十幾廿分鐘,講左d乜,只係將條題拖長黎講,好多時都無內容
不過立場上係黃都好事黎既

btw伍蛇邊條開片?
youtube而家有個社群咁既野
比你9up po下文po下相
係個到
之前揀緊xpro3同Leica Q
最後買左二手Leica Q
依家又心郁郁想為左classic negative 睇xpro3
巴打覺得部機點
突然咁多新youtuber, 連呢D老手都玩埋一份
記得SP有條片講過自己本身唔想上鏡 話自己怕鏡頭
有搵過一個有幾個人合作既攝影channel想合作
做技術支援呀etc 但俾人冷落
後尾決左自立門户
唔知當時個channel係唔係指膠攝
不過依家兩邊都幾有火花
不過有火花都好事
百花齊放 起碼聽同睇到有唔同既角度
a6400新出嗰時已經見過佢出片
但唔喺呢個channel
其實都知係講緊膠攝
而家百花齊放仲好啦
兩邊都唔同style
膠攝有kar hoo好睇左好多
神駒已成生活一部分
karhoo好似對舊機情有獨鍾,福倫達同大姑媽佢都好似無所不知
講舊機之餘仲講多左攝影文化,呢樣係其他youtuber揾唔到
福倫達開箱嗰條片j左幾次
Lm
SP 話LED燈取代閃光燈個條片係咪串緊膠攝?
佢地搵食既專業向攝錄後製
咁既料講BB班入門野
唔多唔少點都會有種「串」既感覺
佢教D野幾高質但係聽佢講野好辛苦
啲片咁有心機咁專業但畀港女個蛋糕星球訂閱人數同速度拋開幾條街
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞