有咩黃嘅攝影YouTuber可以睇

434 回覆
112 Like 12 Dislike
阿零有

Kai 同lok 都有喺IG出過吓聲

膠攝直頭撚鳩班5毛
Lok都表晒態係黃
伍sir喺大學講書時不嬲都關心政治
睇佢fb都知佢一直有表態
你可以無留意開或者唔鍾意佢
但話佢無啦啦彈出嚟就吹得太大

https://youtu.be/b0Sq6gTjZPU
我都信佢係黃嘅
佢又叫人睇阿零
又同膠攝friend
如果係藍嘅話佢理撚得你
點黃法
高質就值得支持啦
佢又推薦阿零
阿零又多謝返佢
之前去早稻田又話失去一代年輕人
係黃啦
攝記俾黑警搞又唔見佢出聲 高仲明俾sony bam又唔見佢講
枉佢出咁多書講紀實攝影
佢個content farm就keep住洗版
可能佢私底下好黃
但係真係想知佢作為攝影界有少少份量嘅人 除咗喺啲片度暗示一兩句之外仲做過啲咩貢獻
真係難服侍
一方面話人content farm
另一方面又話人地有「少少份量」但無貢獻
拍片叫人去投票就暗示一兩句
如果講多兩句又話人地無啦啦彈出嚟唔知搏乜
你唔鍾意佢咪直接屌柒佢
都順眼過而家喺到呀吱呀咗

仲有用返不推文啦
content farm同有冇份量有咩衝突
同埋你答返我攝影界有事佢有冇發過聲?
佢教咗三十年新聞 俾狗攪嗰啲分分鐘係佢教出嚟
我只係以一個唔識佢本人嘅角度去質疑 覺得奇怪係好正常
我冇指控佢啲偽黃或者藍 你唔洗起曬剛咁
常睇既 膠攝、伍sir、阿零、龍友、Lok 都好明顯啦 (排名不分先後)
仲有幾個留意既攝影師 eg: Franso 都好明顯係啦,早排有埋香檳片

btw 映畫製作社SP d片高質都不得了,但你問我黃唔黃,佢地真係好少會提。就算係黃都未必會係channel出聲啦…睇佢地應該好多commerical野做。呢個channel都好值得支持,認真製作。
問下都唔俾
有啲咁嘅設定架咩?
成日話邊個唔夠黃
過對面串鳩人地唔夠藍好過啦
佢有條英文片係同外國觀眾解釋咩事
不過可能因為係英文channel所以冇人見到
膠攝係brian走左之後先講嘢講到咁放
既然你問我佢講過啲乜 發過咩聲
我都費事自己鳩噏咗 走咗去fact-check
我嘅結論係
以後YouTuber表態都要上嚟同連登仔單聲先
不過都要預咗到時一定有人話忽然變黃㗎喇

肥佬真係藍?
真係因為黃藍而分開?
支持伍sir
佢好似之後去咗DC Fever
應該唔關黃藍事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞