有咩黃嘅攝影YouTuber可以睇

434 回覆
112 Like 12 Dislike
有睇阿叔,睇個款似藍
咪玩啦Ching,有集Kai用leica ,佢d相真係⋯⋯
係,Lok佢比起其他香港攝影YouTuber 叫做多外國subscribes ,有好好用到呢一點出一分力
我估應該係要搵食,收入唔夠幾個分咪自己出去撈一檔
之前有時會講過下呢樣野
講開攝影youtuber
最好睇真係算係呀零同sp , 夠高質
膠攝就反而當其他節目黎睇,睇佢地吹水9up好正
冇諗過攝台有盲人攝影師
[腦補100%]
1.Brian開新台一兩個月後膠攝有介紹返
2.Joey分家後有喺節目呻過個場要畀錢
3.Brian有喺節目講過搵食忙遲左出片唔好意思

合理推斷
1.解決方案基本Fair
2.有錢銀瓜葛
3.有時間問題

腦補結論
Brian用"膠攝"換左"金錢"同"時間",因為唔對等所以呢個交易過程唔愉快,有嘈交冇反面

[繼續腦補]
黑冇事->karho->個人影片

未夾錢->夾左錢->夾左唔少錢

有冇人畀錢睇伍蛇開估
5蛇真係好識玩
學埋d鳩屎野,收錢開估
Kai lok都好黃
不過都唔多香港人subscribe
之前見佢地出條片廿幾分鐘 都係半試機半講香港
你估比咗錢就真係會講咩
都係戲劇效果啫
我係膠攝都唔會同人講自己啲是非嘢
就算要解釋都用自己平台啦
唔講好過講啦
又唔係明星搏新聞
啲是非咪盞影響觀感
shutter alliance 無人講?
三個都好有錢好多玩具
Victor都有小過下政府
但唔知係唔係黃
佢跟本母語係英文,中文幾乎完全唔識
伍蛇好長氣,一樣野可以loop 一條片
有陣時以為有把間尺係下面
之前唔覺意見到shutter alliance個阿叔有個全英文Channel,直頭有講反送中
你睇下佢以前digitalrev啲leica片先
我係 digitalrev追到依家 kai啲相真係亂影
最好笑佢係喺RCA讀攝影
雖然lok都唔係好好 不過絕對冇你講到lok好唔掂kai好好
如果你真係覺得kai啲相好睇 咁你要睇多少少街拍
https://lih.kg/538192
你之前堅持教人用iphone影鑽石product相 成個post都笑鳩你但係淨係block我嗰個呀
我自己覺得啦吓
攝影最緊要係自己開心
學伍sir話齋 攝影唔係競賽
有啲人揸住部電話影都可以好開心㗎
有啲人揸住部頂級無反都開心
最緊要嘅係攝影師同被攝嗰個享受個過程

點講呢
我自己覺得兩個都有值得參考嘅價值
最緊要係要同讀者分享到個產品嘅特性
反而唔係自己嘅攝影特色
因為可以個個都唔一樣
你可以話佢影到好柒 佢又可以話影到好靚
所以都唔洗話攞嚟比較嘅
更何況當初冇Kai就冇依家嘅lok
冇lok亦都冇依家嘅kai
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞