有咩黃嘅攝影YouTuber可以睇

434 回覆
112 Like 12 Dislike
推返上黎先
今日有世界大戰
膠攝 vs SP
開始屌到入肉
咁膠攝抵屌既,
人地認真評測都比你話護旗手
SP都係講返自己部機嘅用後感
其他人部機出事佢都無辦法
仲要條片到尾都係推薦人買A73,點知都要比人話fanboy
總之幫佢地出review就係唔岩
佢主打外國市場,而且上咗神台

以前有Kai拍住都未爆發小宇宙,單拖即刻變咗楝篤笑,明明語速同表情都唔係講緊笑
muse chan
畀佢教過
我可以講樹仁新聞系入面
最黃嘅老師佢都數一數二
sp又反屌膠攝賣野
https://youtu.be/udtdN0ShQwU
少數只講拍攝技術既youtuber
而唔係講裝備
之前賣野都強調係香港brand
然後走去賣七工匠 又出哂片讚
我都打左個突

其實賣野好收錢出片好都無問題
要維生撐住個channel好正常
但就唔好下下企係道德高地上話人地不是
更何況人地自己課金
Lok都收PD 錢出片講腳架
咁唔通又要屌佢?
最緊要佢條片表達清晰者
話人係護旗手又唔認話人對號入座
好小學雞
同埋咁樣就係護旗手? 作為黃圈一份子用呢個term去話同路人係幾insulting

其實佢地想做個種攝影channel同sp無咩衝突
膠攝news同QA,做下毒舌評測一流
如果同SP合作仲可以令SP多d趣味 互相輝映
不過睇個勢膠攝想做網購同圍爐維生而唔同人合作
咁幾似中國人,鐘意內鬥

或者對佢地本身期望太高
睇埋佢地新個Post
Unsubscribe唔會,但失望囉
佢地YouTube 舊post del左
希望佢地重新上路 俾返d胸襟出黎(both sides)
SP個題用咗「不是工程機」,可能佢地覺得有挑機成份掛
不過話人對號入座就多鳩餘啦,佢自己夠對號入座啦
嘩 屌到入肉 開始
呢幾日好忙,有冇個storyline懶人包
我覺得出條片話不是工程機做Caption做下noise咁小事唔洗去到話人護旗手既
講真如果無機係手 要買機比我都買a73
平又平啲 所有野真差唔多好過xt4
仲有富士降價速度快到傻 H1 xt3 唔係中過招
所以理唔理工程機 要買一定係a73
幾個月之後跌幾k
又fix firmware
真呀h1 成萬幾買 半年後平左一半 屌
Xh1開心價使用中
我覺得係膠攝班友太嬲富士啫
GFX100條片攞埋出去油麻地掃街試俾你睇一部幾皮野嘅中幅機點hang機法
加上佢地用富士其他機嘅經驗+聽朋友講點hang法
一聽到xt4又 hang機咪即刻判佢死刑囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞