2020 PGDE討論區(3)

1001 回覆
10 Like 1 Dislike
點解? 有得讀一年揀讀兩年?

拿拿林讀完攞高人工,順便可以出去學下急救 個類實用野

定巴打驚之後搵唔到工?
佢22號先dead 我等到20號左右睇下CU派offer未先 如果冇就accept
係啊,驚之後搵唔到工,感覺呢幾年會好難搵,同埋依家做緊呢度科主任同同事都好好人,一時有d唔捨得。
邊教邊讀所以都想讀書輕鬆少少,
如果唔係好難兼顧
sec chi大家耳聞邊間好啲?
hku 應該hea d
剩係聽過小學edu 好
其他應該冇咩所謂搞掂就得
我諗你要收下風有冇機會升你先?
好多因素 如果佢一直都冇教師位,咁冇理由讀完兩年繼續做at

你有pgde 選擇一定大好多,到時衰到爆讀完冇老師位,你in at 都大機會請你先,最緊要你已經係入過班有哂經驗,仲要齊cert

除非經濟有困難,如果唔係應該冇咩理由揀pt 兩年,剩係做多年廉價勞工都已經
都係嘅,繼續留係度都未升到GM,不如快d讀埋呢一年佢。多謝曬你。
gpa 3.2 做過補習社 冇咩特別
Bro都有interview?
大家未收到offer 唔使咁擔心

今年係比較複雜嘅一年 我諗院校自己都忙到仆街

呢幾日係紅日 好好休息 之後就會出offer俾你
想問有無人知道CU VA PGDE既interview係點?
或者in過CU PGDE細科既你地有無comment/建議
紅日過了offer神
到底cu幾時先出pt chem
想問下eduU 中文小學 PT出左未?剛剛打電話問CU說已出offer,但我無收到email(哭),希望eduU有啦
打比佢到你
CU出左未唔知,我估EDU PT SCI 應該派晒offer。

我都係準備定下年了,要做好準備。
睇下可唔可以叫校長比我教返一班。

PS: in完EDU sci status 完全無變動,上星期放假正路派晒。
打左 未出。
問佢幾時出話未知🙄🙄
點解Cu做野可以慢到咁
如果CU有offer比我
我唔想無啦啦比1皮野edu洗
快d出offer好唔好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞