2020 PGDE討論區(3)

1001 回覆
10 Like 1 Dislike
sor 盲咗
有冇人知道Eduhk 通識科pgde 一年會收幾多個full-time學生同埋interview 完,如果有offer大約幾耐會收到?
其實只要你GPA過3就會有interview,但收唔收就係另外一回事。基本上最重要嘅係運氣

同埋未有offer都唔需要太緊張,大把n手飯,201920嗰屆8月26號開學有人8月先收到offer

利申 201920 PGDE
邊間咩科
True 同屆hi
現職小數教師,有中學pgde,冇edu interview
cu 通識pgde,之前一直係中學做ta/at,咁岩又搵到小學,就去左做小學
有冇人知CU 嘅 pt pgde 幾時出啊 係咪pt 會直出offer, 唔洗interview (利申:sec 術科)
[url]我中小學都有搵,中學搵唔到,小學又有offer就去左小學。第一年好抗拒係小學教,而家第二年開始習慣左[/url]
知道好多人已經收到offer/interview完
麻煩大家填一填今年嘅Survey 🙇🏻‍♀🙇🏻‍♀
今屆+去屆既同學有冇offer都可以填!
如果已經interview完但未有offer嘅同學可以save低條link 之後有offer再補資料

Survey喺度填
https://forms.gle/6YyRxqB1imHjGTmt9

Result喺度睇
https://docs.google.com/spreadsheets/d/15ZbRTqvR0t7pixssNOqSCHkW7dkH4C89MK53JELOtYs/edit#gid=1855687331

希望大家踴躍填,造福今屆未in既人同下屆既人
有無真係收到EdU cu PT小數小常嘅人出吓聲
有冇人知CU PT (ENG) 上年收幾多個
駛唔駛去埋中學實習 ?
唔使啦,小學PGDE喎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞