[威士忌18] 本土獨立裝瓶廠(IB)正在崛起,你知道嗎?

922 回覆
28 Like 2 Dislike
其實handfill有咩特別?照字面解人手入樽好似同酒無咩關係
你當酒廠限定,handfilled 都係名一個
handfill係酒廠限定同single cask

但佢出既酒廠限定sherry cask
係非常重sherry得黎 又保留到bowmore風格
原來如此,我就咁google handfill bowmore,我以為係參加酒廠導賞團比參加者玩嗰d自己裝瓶既酒
長知識了
係依d, 不過 bowmore係佢入埋比你
有d廠就自己入既
知唔知香港幾時會返到wee beastie 同ardbeg啤酒?
預計今晚會有開酒潮
唔怕一萬,至怕三萬
高官快啲拍手,拍手可以解決醫療問題
係呀,又買左酒啦,半年未到買酒洗左三皮比女友知道,要跪玻璃都似
拎去開曬share就解決問題
我都有少少類似,洗大咗
我呢家擺咁幾支無咁想飲住嘅上網標高少少賣
心態係睇下賣出先,定係我開嚟飲先
賣唔出都唔緊要,到時自己可能試下跟成本嚟開share
鴻源算唔算藍店?
點解呢排推post慢咗咁多
諗住今個月出糧買支bowmore handfill試下,但係有唔同cask應該點揀?
因為我都冇乜點飲
我都唔知講乜好
有飲既, 但廢時嚇親人

同問單桶多納一樣,睇下店員有冇飲過識唔識講分別

齋空泛講又唔知有乜桶number都難
諗住今個月出糧買支bowmore handfill試下,但係有唔同cask應該點揀?
同問單桶多納一樣,睇下店員有冇飲過識唔識講分別

齋空泛講又唔知有乜桶number都難係度講
點跟
hi,初來報到 有冇Lp 愛好者
睇左d 朋友飲ardbeg 5

唔洗太期待了,佢同我講左句
Absolutely recommended for its price around HKD 400
召喚小紅
我唔係啦 大戶先玩得起Laphroaig
想問下 lp10 cs
batch 2同3相差遠唔遠?
因為價錢都有d距離
諗住入sample是試下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞