[威士忌18] 本土獨立裝瓶廠(IB)正在崛起,你知道嗎?

922 回覆
28 Like 2 Dislike
師兄飲過?有咩feedback? 原來佢都係德國TWA,btw 3草野算唔算貴
依支野都絕左版 市面上都唔再揾到 難以比較
http://www.whiskyfun.com/2017/Happy-Easter-with-old-Cognacs.html

Wf tn自己睇
3千蚊值唔值真係睇你自己,佢ipo千幾蚊only

因為無比較,睇返巿場例如cordon bleu extra千幾, martell chanteloup三千幾,咁你可以參考下。
Thanks 兩位師兄
後悔無試佢地個包桶set
btw,嗰度食物認真麻麻,下次齋飲算
wellington beef 幾好既

我食佢lunch 多
飲本地包桶,除左casky
club qing 都值得一試。
雖然club qing 既都唔會買到,一出o個日已經賣哂
Casky有surprise,Club qing就唔洗講啦,龍頭大佬
Club qing 同信濃屋 15 yo bowmore包桶點睇
點睇呢支
老實黎講硫味sherry cask唔太討好
但依支我個人會比一百分
依我估計係d 台灣TWA 既野

老實講,依支酒收藏價值點都大過開既
咦,寫octave wor
咁應該係duncan taylor 既octave sherry finish桶
佢話係Ardmore 9yo
但得104支
買到先算...104支比圍內人分晒已經無
呢支買到都係收藏架啦
octave 桶意思係講緊d 細桶
依d 通常係比d人唔想課重金去包桶用
明解
cognac都好得
Talisker 1981 1982 20yo
兩枝飲過既師兄覺得分別大唔大?
另外talisker 1982 lagavulin feis ile 2014 兩枝會點排?
Talisker 1981 1982 20yo
兩枝飲過既師兄覺得分別大唔大?
另外talisker 1982 lagavulin feis ile 2014 兩枝會點排?

t20
1支sherry 1支bourbon 你話呢
talisker 同laga 我自己就唔會排邊個比較好
依d 純睇口味ge 但兩支都係非常出色既作品
巴打諗緊買嗎
遲下去旅行諗住試咋
那有錢買成枝
見到真係會興幸
wn 有開過t20 bourbon
不過支t20 bourbon我都有
隔多排開黎回味
開!
留名等加
我支Laphroaig 10 放左幾個月
今日再飲 啲味走左好多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞