[PS4]人中之龍7 光與闇的去向 集中討論 (5)

788 回覆
2 Like 4 Dislike
你少玩rpg 隻隻都係咁架啦
明明劇情係桐生一個打到死班仆晒街, 條友掉返轉黎講

同埋桐生都講到明春日一番要係行自己既路, 就腦補話傳位接班人
就算舊作都要時間刷經升點啦
同又係食藥爆機無難度
最後嗰句講得幾好
一馬風格同春日風格
但兩樣都好重人中味
見特價買左黎玩,明明仲有3-6未爆
但一玩已經停唔到手,本來我係唔睇好呢集但一路玩真係會一路笑,之前玩0-2都冇咁on9既設定,又江湖寶貝又惡搞敵人同武器
暫時玩到都第四章已經打左十零個鐘
今集係好玩
真係好有驚喜 btw雖然今集可以當新系列玩 但因為我仲未玩3-6 會唔會有d劇情交代我係會睇唔明?
會有d出場人物你都唔知係阿水
條傻西雞蛋挑骨頭

隻遊戲係有不足的地方 但唔撚係你條傻西up個d囉
我冇玩3~5 唔識渡瀨
人中劇情game
唔睇曬咁多集劇情
好難完全明白細節位感動位
每集都有少少關連
想問吓除咗經營之外有冇更快嘅方法搵錢
而家12章
經營已經五分幾鐘三百萬
咁都仲唔夠快?
因為覺得悶
睇嚟都係冇方法了
最快賺最多錢係呢一招
玩三四轉有千幾萬都有排洗啦
個地下城放喺主線真係痴撚線
沒完沒了咁打 轉左幾十個彎 結果係落一層
又要再打返上去
屌你老味我懷疑打左成粒鐘都有
仲以為自己中bug
想問下玩到第三章咪做街友冇哂道具既 之後有冇得拎返?我做街友之前開左dlc送既道具 唔好劇透唔該
去儲物箱可以拎返
屌出dlc未 好想再玩呀
我嫌佢短
以前pkm反派基地仲長啦 又有機關玩 呢到無
最快係爆機之後打千禧塔 上一層就有牙島思念體 500萬一場未飲野
我去開蒼天塔打到30層出籌款少女外派
有400萬嘅,順便刷經刷素材
thx
好撚好玩,完全停唔到
經營公司殺到上第一位好有滿足感
由最底層街友向上爬成為橫濱第一金主
去公園見到間酒店係我既
觀光塔又係我既

以下係個人玩公司的小小心得
-我全程無借過錢,唔夠錢就守住先儲下錢唔好強化擴充住,尼克要你升排名的時限我多數早2-3期都達標,唔駛心急。
-早期唔夠人才,唔駛3項全藍,藍到2項都有錢賺。到有錢多而未有位買新鋪就可以用強化令數值達標
-早期優先強化燒餅鋪,因為呢間鋪無得賣要焗做,店錢數值要求亦唔高
-買鋪首選強化空間大的,你人腳唔夠都仲可以靠強化紅變藍
-店鋪的數值要求可以簡單分2種: 1係兩個助手需求/要求/可幫助的能力不同,另1種係一樣。
2類的分別在於店長能力要揀1項主項特強的,還是有2項較好的。
假如助手可幫助的能力1個係服務1個係產品,即係店長要自己一個夠照得晒知名道度先可以達標,無人幫到佢
相反2個助手都係幫知名度,咁店長就要揀個知名度弱其他2項強的
-所有投資項目可以不理,有廣告一定要買
-安撫員工錢唔慳得,出去打股東大會的人升職錢同進修錢都唔慳得,記住要有名師係度先好進修
-股東大會初期到中期人選: 藍色用雞+宮國,紅色用新山選手,綠色用過幾個人。到後期有豬狩就用佢代雞,宮國同新山用到尾都夠做
-去到5個對手會難打d, 我無要求自己一定要打晒5隻,不過最好keep到100%支持度
-主角大技儲到lv3最後先放,一定係打左能源少既股東先

經營公司真係好好玩
如果上到第一後可以多d唔同種類的項目俾你d人腳有得發揮所長就最好
我玩足全程都無乜買過食店同玩樂事業
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞