[PS4]人中之龍7 光與闇的去向 集中討論 (5)

788 回覆
2 Like 4 Dislike
有冇人可以教我打麻將完全唔識打
有冇人可以教我啲白金,紅寶石原石係鬥技場拎完仲可以係邊度拎?
睇完人中之龍本命巴打講都唔係好識
日麻其實好易 上網睇下點計番同多啦牌就可以入門
我有睇呀,但都唔太識,最多係咁好難記啲牌型
想問巴打你靠呢招玩咗幾耐
你有冇咩技巧玩幾隻人中都衰係小遊戲,其他搞掂晒
簡單啲就係要做牌
門前清(冇上牌 碰牌)
平糊 123 234 345 一對眼
一條龍 123 456 789 一對眼
部聽(叫糊前一定叫首圈中會多1番)
斷么九(冇1,9牌)
名唔記得(只有123 789牌)
名唔記得(冇5牌)
兩盃口(2對樣同牌)
7對子(7對2隻 叫7飛)

打過出去嘅牌唔可以食人打出,要自己摸

都會有清1色,大小三元,戰國無雙(十三么)

懸賞牌唔識

廣東牌嚟講係食雞糊牌
7對子點叫7飛

最基本當跑馬仔咁玩唔好上睇情況碰 門清就有一番 睇多拉牌
就好易上路
平糊就係王道,除咗七對子廣東牌冇之外其他基本都係一樣

番數你控制唔到,反正有得食就要食

形勢似摸和的話就盡量砌到叫糊,食唔出嘅雞糊都冇問題

贏輸冇得講,強桌同Royal話食就食咁滯,最多咪SL大法
啱啱爆完,感受都幾深,用春日冒險嘅感覺就好似一集裡面見返哂班老朋友咁

我想問捏捏有咩辦法可以容易D搵到
大師包值唔值得玩埋?
捏捏容易D搵到
去生存酒吧上面張床轉時間
刷的士

大師包係用黎挑戰自己全LV99都覺得幾難打
過咗喇thanks 玩玩下幾好玩
咁係咪啫係畀70蚊買白金見到條bar得84%想玩埋佢
部聽(叫糊前一定叫首圈中會多1番) <-- 呢個叫立直,就算雞糊都食得,不過就唔可以轉章,自摸牌食唔出就要打,而立直左之後o係自己再摸牌前食糊/到自己自摸叫一發,多一翻

名唔記得(只有123 789牌) <--- 有番子叫混全帶么九,冇就叫純全帶么九,後者多一翻

懸賞牌 <--開局時齊完牌,o係牌尾三行開一隻牌,而開貢就隔離再開一隻,有立直而食糊時就開埋底o個隻, 當食糊時你手牌有懸賞牌"隔離o個隻"(如懸賞牌係一萬而你有二萬)嘅話,每一隻多一翻,另外,如果五萬五筒五索係全紅色嘅就有一翻, 不過懸賞牌唔可以當一翻起糊
但職業lv再上有冇新招?
冇嘅話就真係為升level而升

玩到最尾我覺得韓俊基做牛郎打迷宮同鬥技都好過難波做Homeless

趙天佑有效率嘅範圍技剩係得天昇梯
唔計本身白金盃
我指佢個DLC都佔整體嗰16%,唔知白金埋佢好無
終於白金
刷咗三個鐘先做哂捏捏
亞門直頭易過桐生
救命賣咗支傳說中的勇者球棒點撚算
首先睇達哥打爆左自己再買左隻驚黎玩+追曬5個po: 小小感想:
1. 前面第二定第三個po有人話轉職唔會保留前職業學果d加屬性技(例如:攻擊力+5、+10),我實測過係轉左職都係保留
2. 趙>韓仔,趙物攻全game最高韓仔只可以話拳刀槍技都齊+速度快,但物攻中等,我爆機隊伍係:春日(勇者),足立(防暴),難波(男公關),趙(黑手黨),以為難波冰火+占卜電+街友惡臭會好屈,點知血少防低成日比boss一兩拳打死+攻都屈得去邊
3. 未爆機真係咪撚入呢個post, 一定有d仆街劇透撚走唔甩

利申:玩過0 1 木村 7 ,排名0>木村/ 7>1
爆咗機係咪冇得搵捏捏?
搵極都唔出現
同埋"小心來車"果個獎盃,啲車見到人就停低點搞
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞