一堆惡法排緊隊上立法會,連登仔:攬炒,唔好選。辱警罪 禁蒙面 國歌法 23條 網絡23 網絡實名 禁罷工 拆關口 改議規

754 回覆
560 Like 29 Dislike
工會,谷投票率,好多人做緊野只係你唔去關心,而且唔係所有組別門欖咁高選民基數咁窄,你唔講漁農界,仲難爭啦。難就放棄,69都唔撚洗上街啦。奶共派全取功能組別又有乜幫助?btw, 你又知我冇票?
認同你嘅諗法
push
😡
區議會一戰已經知道席位係有用,如果唔係好多區早大爆發。
現實D睇,可以攞走奶共的人工,點解唔投。
成日話立法會無用,阻止唔到,
而家叫大家搶佔立法會, 又話唔好玩人地個制度
你唔會唔記得,點解咁多人屌泛民,你自己睇下立法會之前啲投票點樣玩柒香港人,太多,自己搵搵,我當你多1個議席,都係唔過半,咁呢個多1個席嘅用處係邊?你班友仲要講到多1席已經好有用,我唔想人身攻擊。

你想我答你放棄爭取功能組別議席對廢除功能組別有乜幫助,咁我話你知,因為我要取消功能組別,當然要放棄功能組別,咁點解唔啱?知唔知點解會有3席懸空?咁放棄35席功能組別變相靠直選唔係大機會咩?再講,你攻功能組別點去拉攏商界,我俾你答?

我就當爭取功能組別成功,之後廢除功能組別,咁我爭取嚟做咩?你結到婚係為離婚?你有得屌條女但你放棄屌條女?

BTW,我答咗你,你唔好又講埋啲廢話回避我嘅問題,爭取功能組別議席對廢除功能組別有乜幫助?
當你有票,鄉事同商界,你點贏?又係多1席就多1席,結果唔夠過半,有咩用?
你唔會唔記得,點解咁多人屌泛民,你自己睇下立法會之前啲投票點樣玩柒香港人,太多,自己搵搵,我當你多1個議席,都係唔過半,咁呢個多1個席嘅用處係邊?你班友仲要講到多1席已經好有用,我唔想人身攻擊。

你想我答你放棄爭取功能組別議席對廢除功能組別有乜幫助,咁我話你知,因為我要取消功能組別,當然要放棄功能組別,咁點解唔啱?知唔知點解會有3席懸空?咁放棄35席功能組別變相靠直選唔係大機會咩?再講,你攻功能組別點去拉攏商界,我俾你答?

我就當爭取功能組別成功,之後廢除功能組別,咁我爭取嚟做咩?你結到婚係為離婚?你有得屌條女但你放棄屌條女?

BTW,我答咗你,你唔好又講埋啲廢話回避我嘅問題,爭取功能組別議席對廢除功能組別有乜幫助?
一招解決 $10000立法會困境
https://lih.kg/1899988
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞