一堆惡法排緊隊上立法會,連登仔:攬炒,唔好選。辱警罪 禁蒙面 國歌法 23條 網絡23 網絡實名 禁罷工 拆關口 改議規

754 回覆
560 Like 29 Dislike
咁我問你:進攻功能組別,對取消功能組別有咩幫助?正因為功能組別,香港輸足咁多年,過撚咗咁耐,你班人先話要進攻功能組別,人哋鐵席成十幾年,你班人仲想用6個月時間去進攻,而且勝率低到仆街。放棄功能組別,同你進攻功能組別,係同一命運,點解?因為你進攻完,民主派都係最多拎多幾席,你要拎夠12席先叫平手,我假設無議席懸空,但商界嘅19席加鄉事3席,佔22/35席。我再問多你一題,點樣贏功能組別嘅商界鐵席。再問你咁同放棄,杯葛功能組別令佢懸空35席,靠直選打,點解唔得?咁再問你,進攻功能組別,對光復香港有咩作用,你要贏到先有作用,但我問咗好耐,點撚贏功能組別過半、佔23席嘅商界
其實你答完=無答,點解?因為搶都搶得一兩席,但人哋仲有好多點票武器。唔好俾區選嘅勝利,覺得功能組別係會贏先,兩者好多分別,而且數據都俾晒你,你哋把口只會答試、進攻,但永遠講唔到點贏,都只會答贏咗之後有機會發生嘅好處作論據,完全無視點贏、贏咗班泛民會唔撚會出賣香港人等等。講真,我孤放功能組別,對光復香港係無用,因為都係未取消功能組別。再講真,你進唔進攻,我阻止唔到,但你要攻,就諗下點攻點贏,但成個連登都只係口講進攻功能組別,但點玩無人講,只會講贏咗會點,你老母係女人,黑警死全家,呢個係人都識講,我再三講多次,點贏功能組別,贏功能組別我都好開心,起碼叫有武器,但贏咗,做好啲嘢,好取消個功能組別,因為你贏得都可以輸得,呢把係雙刃劍,你唔會知拎呢把嘢嘅人識唔識用,唔好再講啲係人都識講,而且無實質嘅嘢去支持你講嘅嘢。
push
有,阻到大白象

阻唔到都可以改名做「光復香港紀念公園」
up
up
長携
好多5毫係到吹失敗輪,唔好中計
推 雖然P牌推唔到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞