一堆惡法排緊隊上立法會,連登仔:攬炒,唔好選。辱警罪 禁蒙面 國歌法 23條 網絡23 網絡實名 禁罷工 拆關口 改議規

754 回覆
560 Like 29 Dislike
Solomon
又要問又唔睇野,咪話咗仲有23條國歌法bar bar bar,除咗上大會嘅議題,淨係爭多啲委員會主席都好有用,仲有爭取3分2你又係當睇唔到邊有人話話爭取完功能組別就廢除到功能組,有冇咁撚易啊唔知點贏就唔挑戰咁呢大半年香港人做乜鳩btw, 區議會手足已成你口中嘅condom

肯答未?比奶共派全取功能組別有乜用?
爭多啲委員會主席 FF下好
你少人過對面,人地D垃圾委員會咪讓比你
衞生事務委員而家蔣麗芸打緊息

立法會有功能組別,比例代表制下,唔好FF會出現區選呢個結果
只有數字上可能過半,現實係冇可能過半,仲要而家中聯辦打埋開口牌
飯民係立法會上現實做到野既地方只係有1/3席保下D關鍵法案
其他野,政府/建制要過就過
拉布?問返當年邊D飯民邊個廢左呢樣武器
大會主席?問返白頭佬咩事

飯民2條戰線冇問題,但佢地而家全面focus晒去功能組別囉
而家進攻功能組別變左係plan A
廢除功能組別反而變左係plan B
咪話咗個撚個好似你咁消極就69已經冇人出嚟啦,連中聯辦出口術都要睇埋,中聯辦話止暴制亂啊,是咪唔好再上街又要消極又想一步登天又格硬毫無根據地要將爭取功能組別議席同廢除功能組別對立,都唔知你噏乜

你唔撚係答我奶共派全取功能組別有乜用就唔好reply我啦,由頭到尾問你同一個問題
1. 淨係爭多啲委員會主席都好有用 (有咩實際作用?)
2. 仲有爭取3分2你又係當睇唔到(你用咩去證明你哋可以爭取到3分2嘅議席,姐係班商家佬啊柒頭,你都係無答我)
3. 邊有人話話爭取完功能組別就廢除到功能組(你自己立場係取消功能組別,你係唔係荷蘭呆叻?又唔記得?咁你唔取消咁爭嚟做咩(去返第一題,有咩實際作用)?
4. 唔知點贏就唔挑戰咁呢大半年香港人做乜鳩(挑戰?好多人都講咗你知點贏,廢除功能組別,真雙普選)
5. 區議會手足已成你口中嘅condom(首先,我無當佢哋係condom,因為我都有份出去投票,其次,事實上區選係無撚用,因為佢哋無實際權力去做嘢,佢哋夠叫班狗上去武漢啦,全部人都讚成啊,咁班狗有冇理你,死柒頭。咪撚亂扣我帽子啊,想分化?如果區選有用,咁你講有咩用?你都係無撚答我)

最後,爭取功能組別議席對廢除功能組別有乜幫助你條撚屌都係無答我,唔好再講廢話。另外,你想我答你比奶共派全取功能組別有乜用,我話你知,你班友走去爭取功能組別同比奶共派全取功能組係冇撚柒有分別因為你永遠都好撚難過半數,班商家佬你哋都未攪掂,再話你知啦柒頭,班商家佬係睇利益唔撚係睇政治,如果民主派對班商家佬有好處,包你功能組別大勝,但你老母就係無任何好處俾到佢哋,仲想進攻功能組別?,而且你班仆街將功能組別當plan A玩,你班撚屌先係當手足condom,我屌你老母。最後,如果功能組別贏,我無嘢好講,你大可以拎我出嚟bin c,但你唔好唔記得區選,我哋唔撚係大贏建制,人哋都有大鐵票,而且我哋有資格投先贏到區選,功能組別?睇撚死你都無份投啦,仲係到同我嘈,再抹黑我話當佢哋係condom?你老母食屎啦,你老母同我遂條答撚晒先再問我嘢啊。
消極?邊撚到消極?同你分析晒都可以話消極?唔撚係你想試就得,你試撚完都係輸啊柒頭,輸咗咁點啊?可以點啊,問你啊。仲有啊,奶共派全取功能組同你條撚屌去爭都係無分別啊,都係輸啊屌你老母。要點贏功能組別你都未知,同我講去玩功能組別?你係咪食屎食上腦。
係囉,乜都唔做就目標達到囉,唔知點做就唔試囉,攞唔到滿分就索性放棄囉,唔係贏硬咪唔參與囉,唔想輸囉淨係諗著一步登天,都係未答我一個問題

Between,屌我做乜紅色大字掩飾唔到言之無物,單純影響閱讀,有冇人同你講過你長篇大論但乜柒內容都冇

各有各做
議會戰線一定要贏
首先你邏輯係弱智,已經睇得出,放棄功能組別=乜都唔做,咁我哋之前做緊啲咩?已經知你無智力去答我問題,因為你連思考同批判你都無,所以你都係收皮啦,可以完喇樓主,唔好用分身同我講嘢。
變撚埋樓主分身,雖然我問你條問題係擺到明冇意義,冇野好答,不過難得你又咁投入,我咪借你幫下樓主推下post咁囉,點知變撚埋樓主分身,樓主有咩回應?

講到尾就話人係弱智你咁大個人有冇比人讚過你聰明?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞